Diákok sikere

2022.12.21. 07:30

Egy debreceni iskolába is jutott díj az Elf Bar elleni harcért

Az elismeréseket hétfőn osztották ki.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Belügyminisztérium és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 2022 szeptemberében írt ki videópályázatot művészeti szakközépiskolás tanulóknak. Olyan, a közösségi médiában is megjeleníthető kisfilmekkel lehetett pályázni, amelyek felhívják a fiatalok figyelmét az Elf Bar veszélyeire, továbbá azt is megjelenítik, hogy a kortárs közösség elítéli az Elf Bar használatát – számolt be a Világgazdaság honlapja.

A gimnazisták olyan, a kortársaiknak szóló kisfilmeket készítettek, amelyekben az Elf Bar veszélyeire hívták fel a figyelmet, valamint arra, hogy az illegális termék használata nemcsak egészségtelen, de ciki is.

A díjátadón dr. Biró Marcell, a hatóság elnöke – egyebek mellett – hangsúlyozta, hogy elsősorban a fiatalkorúak egészségének a védelme a fő feladat az Elf Bar elleni küzdelemben. Szólt arról is, hogy Magyarország több mint tíz éve aktívan harcol a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáért és a nemdohányzók védelméért. 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár megköszönte a tanulók és a felkészítő pedagógusok munkáját, akik nélkül a pályamunkák nem jöhettek volna létre.

A díjazottak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium, valamint a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium diákjai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában