Toborzás

2022.12.02. 13:43

Debrecenbe is elhozta legmodernebb haditechnikai eszközeit a Magyar Légierő

A cívisvárosban van repülőmérnöki szak, emellett légitársasági és helikopterpilótákat is képeznek.

Forrás: honvedelem.hu

A honvédség Pilóta Toborzó Csoportja megyei toborzó szervekkel, valamint felsőoktatási intézményekkel együttműködve három napon keresztül népszerűsítette a Magyar Légierő karrierlehetőségeit és mutatta be a képzési palettát. November 22-én a Nyíregyházi Egyetem, november 23-án a Debreceni Egyetem, november 24-én pedig a Miskolci Egyetem adott otthont a rendezvénysorozatnak, amelyre több száz egyetemi hallgató, honvéd kadét és középiskolai diák volt kíváncsi - írja a honvedelem.hu. A Nyíregyházi Egyetemen nagy hagyománya van a pilótaképzésnek, és a közelmúltban egyre több kérdés érkezett a fiataloktól a Magyar Honvédség által kínált lehetőségekkel kapcsolatban – így született meg a rendezvény ötlete a toborzó szakemberek és az egyetem vezetése között.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán is van repülőmérnök szak, emellett légitársasági és helikopterpilótákat is képeznek, ezért nem volt kérdés, hogy az itt tanuló hallgatókkal is szeretne találkozni a toborzó csoport.

A Miskolci Egyetemmel is szoros és eredményes az együttműködés, 2019 szeptembere óta toborzóiroda is üzemel az intézményben, így lett az egyetem a rendezvénysorozat harmadik állomása. A debreceni toborzó szakemberek minden támogatást megkaptak a felsőoktatási intézményektől, hogy – a Pilóta Toborzó Csoporttal együttműködve – színvonalas, tartalmas és sokszínű programot hozzanak létre.

Forrás: honvedelem.hu 

Nagy Zoltán alezredes, a debreceni 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka elmondta: a régióban működő ügyfélszolgálatok forgalma kiemelkedő, töretlen az érdeklődés a katonai szolgálatvállalás iránt, melynek eredményeként idén 698 személy került a honvédség kötelékébe. Nagy alezredes örömét fejezte ki, hogy ebben a régióban kezdődött meg a programsorozat, amellyel beigazolódott, hogy a fiatalok megszólításához elengedhetetlen a személyes találkozás. A toborzó szakemberek rendszeresen tartanak előadásokat a közép- és felsőoktatási intézményekben, amely most kiegészülhetett a pilóták saját tapasztalataival és élményeivel. – A szakma előnyeit és nehézségeit egyaránt ismerik, segítségükkel az érdeklődők felelősségteljes döntést hozhatnak – fejtette ki az alezredes.

Fontos, hogy szeptembertől a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar hallgatói fizetést kapnak, amely évfolyamként eltérő, és függ a tanulmányi eredménytől is. Egy elsőéves hallgató őrmester például nettó 303 ezer forintot kereshet a második félévtől, ha 4,5 feletti a tanulmányi átlageredménye. Emellett ingyenes laktanyai elhelyezés, napi háromszori étkezés, egészségügyi ellátás és számos szabadidős programlehetőség is várja a hallgatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában