Nyertes akcióterv

2022.12.19. 18:41

Aranyérmes környezetvédők lettek a Pocsaji Vízőrzők

Átadták a BISEL fotó- és videópályázat díjait hétfőn Budapesten. A Víztükör című pályázaton 7-12. osztályos tanulók indultak. A díjakat hatodik alkalommal osztották ki.

A pályázat címében szereplő BISEL egy angol rövidítés (Biotic Index at Secondary Education Level), amelynek jelentése: Biotikus Index a Középiskolai Oktatásban. Az index a vízfolyások vízminősítésének egyik eszköze – írja az MTI.

Keszthelyi Nikoletta, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a fenntarthatóságra nevelés fontos pillérei a környezeti nevelési programok, amelyek alapjaiban változtatják meg a természeti környezethez való hozzáállást.

Lükőné Örsi Gabriella, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár főigazgató-helyettese kiemelte, hogy a Víztükör fantázianevű BISEL-versenyben diákcsapatok indultak, valamint egyéni pályázók adták be fotó- és videómunkáikat.

A verseny része volt egyebek mellett egy szabályos terepi vizsgálat lefolytatása, egy akcióterv kidolgozása a helyi kisvízfolyások problémáinak megoldására és egy képregényt készítése az éghajlatváltozás hatásairól a kisvízfolyások élővilágára.

A döntőbe 22 csapat jutott, amelyek prezentációban mutatták be az adott vízfolyás vízkészletének megőrzésére kidolgozott akciótervüket.

A 7-9. évfolyam első helyezettje a „Pocsaji Vízőrzők 6” csapat lett a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolából, a 10-12. évfolyamos diákok között pedig a „Vizipók Csodapók” csapat nyert az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában