Zöldülhet az ipari park

2022.11.07. 13:19

Sok ezer cserjét és fát ültetnek a debreceni gazdasági övezetben

Öntözőhálózat 22 ezer 342 négyzetméteren lesz, míg töltést 22 ezer 964 köbméteren kell építeni.

A fa- és cserjetelepítéseken kívül 22 ezer 432 négyzetméternyi terület füvesítendő

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Növénytelepítési munkák érdekében írt ki közbeszerzést a debreceni önkormányzat az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra-fejlesztéséhez kapcsolódva.

A november 7-i Közbeszerzési Értesítő felhívása szerint a nyertes ajánlattevő feladata Debrecen közigazgatási területén a szükséges finom tereprendezési, humuszolási feladatok elvégzése, valamint a területek füvesítése. A füvesítéshez felhasznált fűmagmennyiség rézsűs területeken és árkokban 6 dkg/m2, vízszintes területeken 5 dkg/m2. Szükséges továbbá kétszer átiskolázott, I. osztályú előnevelt, 12/14 cm törzskörméretű sorfák telepítése is. A telepítéshez 100 köbcentiméteres ültetőgödör ásása szükséges teljes talajcserével.

Az elültetett fákat egyedenként 3 db, 7 cm átmérőjű támrúdhoz történő kikötözéssel, fatányér kialakításával, egyszeri belocsolással kell telepíteni. Emellett a fákat vadrágás elleni fatörzsvédő hálóval, valamint – damilos fűkasza okozta – törzssérülés elleni műanyag törzsvédővel szükséges ellátni. Feladat a konténeres cserjék 40 köbcentiméteres ültetőgödörbe ültetése is, egyszeri belocsolással, a növényjegyzék szerinti 20/40 és 40/60 méretben. A telepített növények utógondozása nem az ajánlattevő feladata azt követően, hogy a munkaterületet átadta a megrendelőnek.

A közbeszerzési felhívás kitér arra is, hogy összesen 1315 fát és 30 ezer 240 cserjét kell ültetni, ugyanakkor 22 ezer 432 négyzetméternyi terület füvesítendő. A feladat tájékoztató jellegű mennyiségei szerint öntözőhálózat 22 ezer 342 négyzetméteren lesz, míg töltést 22 ezer 964 köbméteren kell építeni. Az ajánlatkérő a szerződés időtartama alatt a teljes szerződéses keretösszeg (nettó 647.802.190,-Ft) 75%-ban történő lehívására vállal kötelezettséget. Az ajánlati biztosíték mértéke 4 millió forint, ugyanakkor az ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje pedig 2022. december 5-én 11 órakor jár le.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában