Élhetőbb városrész

2022.11.16. 10:57

Rég várt fejlesztés: aszfaltot kapott Debrecenben a Felsőpércsi út

A beruházás harmadik ütemével összesen 1,2 kilométer út újult meg a területen.

Forrás: Molnár Péter

Mintegy 430 méteren kapott idén aszfaltburkolatot a debreceni Felsőpércsi utca a beruházás harmadik ütemében. Ezzel együtt 1,2 kilométeren újult meg az út csapadékvíz-elvezető rendszerrel és útpadkával együtt. Az áprilisban kezdődött munkálatok értéke 85 millió forint.

– Az itt élők egy régi kérését teljesítjük azzal, hogy aszfaltburkolattal látjuk el a Felsőpércsi utat. Debrecen keleti része a jövő nagy fejlesztéseinek fontos területe. Ez a rész – ami jelenleg zártkerti kategóriában van – idővel kertvárosi területté alakulhat. Most egy gyűjtőutat építettünk ki, és a következő időszakban megkezdődhet a rácsatlakozó utak kiépítése is – ismertette Papp László szerdán délelőtt, az elkészült útszakasz helyszíni sajtótájékoztatóján.

A polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy Debrecen kertségi programja, városfejlesztési politikája találkozzon a lakosok igényeivel, kéréseivel.  

Pósán László, a választókerület országgyűlési képviselője a városvezetés munkáját méltatva kiemelte: köszönet jár többek között azért, ha pályázati, támogatási lehetőség elérhetővé válik, akkor Debrecen önkormányzata igyekszik élni a lehetőségekkel. Ha csak a saját forrásaira tudna támaszkodni, akkor jelentősen kisebb mértékben haladnának például a kertségi fejlesztések is.

Forrás: Molnár Péter

– Nem biztos, hogy mindig lesznek pályázati források, emiatt is szükséges a saját bevételek lehetőség szerinti növelése. Ez pedig többek között gazdaságfejlesztési programokból lehetséges, melyek által gyárak, cégek érkeznek a városba, termelnek és munkahelyeket teremtenek – emelte ki a honatya, hozzátéve: a gazdaságfejlesztés által is generált bevételeket tudja a város a bekötőutak fejlesztéseire fordítani.

– Örömteli ez a mai nap számunkra, hiszen a harmadik ütem végén vagyunk, és mintegy 1,2 kilométeren aszfaltburkolatot kapott ez a gyűjtőút, melyet a környék lakói nap mint nap használnak – fejezte ki Türk László önkormányzati képviselő.

Forrás: Molnár Péter

Hangsúlyozta: ez már a negyedik utca, amely idén megújulhatott a 6-os választókörzetben.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában