Világ gyalogló (hó)nap

2022.11.02. 17:49

Gyaloglással egybekötött helyismereti túrán vettek rész a szépkorúak

A Világ gyalogló (hó)nap egy olyan gyaloglást népszerűsítő programsorozat, amit a TAFISA nemzetközi versenykiírása alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával szerveznek meg hazánkban.

Forrás: Debreceni Nyugdíjas Egyesület-archív

Az országos programsorozat keretein belül, a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

A rendezvényen már évek óta rendszeresen részt vett a Debreceni Nyugdíjas Egyesület, így természetesen idén sem volt ez másként: október 20-án a közös gyaloglás során három kisebb múzeum megtekintése volt a cél – tudtuk meg Kovács Mihálynétól.

A negyvenkét főből álló csoport első állomása – egy rövid sétát követően – a Tímárház volt, ahol megnézhették az ott folyó kézműves tevékenységek közül többek között a fazekasság, a viseletkészítés, a szappankészítés fortélyait. Illetve megismerkedhettek elődeink életmódjával, használati eszközeivel, így a jurta és a különböző használati tárgyak kicsit visszarepítették őket a múltba.

A gyaloglók ezt követően a Kossuth utcai Dóczy Gimnázium, a Szabó Magda Emlékház felé vették az irányt. Debrecen ikonikus írójának életéről, munkásságáról idegenvezető adott átfogó képet a jelenlévők számára.

A Debreceni Nyugdíjas Egyesület tagjai ezután meglátogatták a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumot, ahol a cívisvárosi születésű szobrászművész csodálatos alkotásait tekintették meg.

A Világ gyalogló (hó)nap alkalmából a három és fél órás tartalmas program, illetve a megtett 5 kilométer kellemesen elfárasztotta a résztvevőket, akik örömmel nyugtázták: aznap is törődtek az egészségükkel, ráadásul jó társaságban még a kultúra oltárán is adóztak. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában