Közbeszerzés

2022.11.28. 13:52

Felújítják Sárrétudvariban a csapadékvíz-elvezető rendszert

Szükséges az út mentén aszfaltburkolat helyreállítása is a kapubejáróknál, út alatti átvezetéseknél.

Forrás: Illusztráció, MW-archív

A csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása érdekében jelentetett meg eljárást megindító felhívást Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata a hétfői Közbeszerzési Értesítőben.

A kiírás szerint Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata összesen 3413,4 méter hosszú szakaszon csapadékvíz-csatorna felújítását, rekonstrukcióját tervezi. Ezáltal a helyi Petőfi Sándor utca, Szabadság út, Feszty Árpád utca (a Jókai és a Petőfi utca közötti szakasz), Ady Endre utca, Zrínyi Miklós utca (Feszty és a József Attila utca közötti szakasz), valamint az Erzsébet utca 14–32. szám alatti szakasz vízelvezető rendszerének rekonstrukcióját kívánja megvalósítani.

A megvalósítási területeken nyílt földmedrű vízelvezető csatorna található (kisebb zárt szakaszokkal), ami nem látja el a funkcióját. Több helyen is összetörtek az átereszek, a megfelelő esés sem biztosított, a földmeder profilja tönkrement. Emiatt a teljes csatornaszakasz rekonstrukciója a feladat, hogy a meglévő csatornaszakaszokat TB mederburkoló elemmel kell leburkolni, illetve az átereszeket, támfalakat át kell építeni. A 7 tervezett csatorna esését is korrigálni kell, így megoldható a környező ingatlanok védelme, biztosítva lesz a megfelelő vízelvezetés.

Szükséges az út mentén aszfaltburkolat helyreállítása is a kapubejáróknál, út alatti átvezetéseknél. A tervezett csatornákon kívül a 039/3 hrsz-on meglévő nyílt csatorna profilozását, bozót- és cserjeírtást terveztek a 039/2 hrsz és a 4801.sz. Kaba–Sáttérudvari ök út 14+102 km szelvénye közé. A tervezett mederburkolat-csatornák végeit támfallal zárják le. A nyílt csatornákat TB30/50/40 üregelt falú mederburkolattal, a zárt csatornákat KG-PVC SN8 csővel tervezték megépíteni.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az ajánlattételi vagy részvételi határidő 2022. 12. 14-én 13 órakor jár le.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában