Közgyűlés: ingatlanügy

2022.11.16. 17:01

A Méliusz „venné nevére” a csapókerti épület egy részét

A használati viszonyokat tennék tisztába.

Nagymértékű felújításon esik át az épület Fotó: Napló-Archív

A Süveg utca 3. szám alatti, jelenleg felújítás alatt álló ingatlan (a Csapókerti Közösségi Ház) egy 933 négyzetméter nagyságú része a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. hasznosításában van. Az épület energetikai korszerűsítése, valamint a „CLLD-Debreceniek Háza” projektek keretében megvalósuló beruházás révén az épület integrált közösségi térként a civil szervezetek, a betelepülő közszolgáltatások (könyvtári funkció) számára megfelelő munkakörnyezetet biztosítanak. A CLLD-Debreceniek Háza projekt befejezési határideje 2022. december 31. napja, amely időpont nem módosítható. A projekt által érintett ingatlan használati viszonyait ezen időpontig szükséges rendezni – áll abban az előterjesztésben, melyről a képviselők szavaznak majd a csütörtöki ülésükön.
A könyvtári szolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében szükséges a Méliusz Juhász Péter Könyvtár ingyenes vagyonkezelésébe adni – kulturális szolgáltatás, és azon belül a nyilvános könyvtári ellátás biztosítása céljából – az épület 238,29 négyzetméter nagyságú földszinti ingatlanrészét. Ezáltal akadálymentesen, az utcafrontról megközelíthető területen biztosítható a könyvtári ellátás. Fentiekre tekintettel az előterjesztés azt javasolja, hogy a közgyűlés 2022. december 14. napjával vonja el a DEMKI-től az említett 238,29 négyzetméter nagyságú földszinti épületrészt, és adja ingyenes vagyonkezelésbe 2022. december 15. napjától határozatlan időtartamra a könyvtár részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában