Tárgyalás alatt

2022.10.25. 16:53

Varga Lászlót Virág László válthatja a debreceni hulladékgazdálkodás élén

Határozatlan időre kerülhet az ügyvezetői pozícióba.

Forrás: Google

Virág László Tibor válthatja Varga Lászlót a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. élén – erről is szavaz a képviselő-testület csütörtökön. A társaságban az önkormányzat egyszerű többséget biztosító befolyással rendelkezik 4 millió 770 ezer forint értékű törzsbetéttel. Varga László ügyvezető október 5-én kelt nyilatkozatával október 31-vel lemondott ügyvezetői tisztségéről, egyidejűleg kezdeményezte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését. 

Papp László polgármester azt javasolja, hogy az új ügyvezető november 1-jétől határozatlan időre Virág László Tibor legyen, aki 2009 óta az A.K.S.D Városgazdálkodási Kft. egyik ügyvezetője, és több mint 10 év alatt jelentős szakmai tapasztalatra tett szert a hulladékgazdálkodás területén. Mivel a törvény szerint „egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött vezető tisztségviselői megbízatás” után részesülhet javadalmazásban, Virág László Tibor továbbra is az A.K.S.D. Kft-ben betöltött posztja alapján kapna díjazást. 

A társaság felügyelőbizottsága az előterjesztést a közgyűlés üléséig megtárgyalja, határozatát a közgyűlés ülésén ismerteti. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában