Takarékosság

2022.10.01. 13:17

Sárrétudvari is spórol: több épületben is kikapcsolják a fűtést

A hivatalban 18, az óvodában 20 Celsius-fok lesz.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A sárrétudvari képviselő-testület intézkedési tervet dolgozott ki az energiatakarékosság jegyében. Kiss Tibor polgármester a Facebook-oldalán tudatta, a megnövekedett gázdíj miatt nem fűtik a Cséri Múzeum és a könyvtár helyiséget. A helyzethez alkalmazkodva a könyvtári kölcsönzés tovább folyik, illetve igény szerint a múzeum is látogatható.

Szintén nem fűtik a színháztermet és a hozzá kapcsolódó helyiségeket, így bármilyen rendezvény megtartására csak akkor adják ki a nagytermet, ha az igénylők a közműórákon leolvasott és elfogyasztott gáz- és villanydíjakat megfizetik.

– Településünk egészét érintő közösségi rendezvény megtartásának engedélyezése ezen időszakban polgármesteri hatáskörbe kerül. A közösségi színterünk központi épületében marad a fűtés, kivéve a klubhelyiséget. A klubhelyiségben mégis fontosnak tartottuk az itt foglalkozásokat tartó civilszervezetek összejöveteleinek engedélyezését, de megkértük őket, hogy ezen találkozóikat kéthetente tartsák. Szintén biztosítani szükséges itt, a klubhelységben az igény szerint jelentkező egyéb rendezvények megtartását, erre az esetre 2 ezer forint/óra bérleti díjat határozunk meg – sorolta Kiss Tibor.

Hozzátette, szintén nem fűtik a család- és gyermekjóléti szolgálat Kossuth út 55. szám alatti helyiségeit. A szolgálat feladatellátási helye a Széchenyi u. 31. szám alatti Idősek Klubjába költözik át, változatlan ügyfélfogadási időben. A polgármesteri hivatal és a Közösségi színtér épületeiben a takarékosság jegyében maximális 18 Celsius-fokot irányoznak elő, míg a többi szociális és egészségügyi intézményben a fűtést az elvárható takarékosság jegyében kérik. Az óvodában a megengedett hőmérsékletet – egy hasonló tartalmú kormányrendeletnek megfelelően – minimálisan 20 Celsius-fokban állapították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában