Ünnepség

2022.09.09. 08:27

Szüreti felvonulás lesz Létavértesen

A jó italok, a hasznosság, a kultúra és a szórakozás is napirendre kerül.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Két színes eseményt kapcsolnak össze szombaton Létavértesen, szeptember 10-én reggel 8:30-tól 11 óráig szüreti fogatok vonulnak fel a város utcáin. Öt helyszínen a néptánccsoport is ízelítőt ad műsorából. Délután 15 órától az Árpád téri Báb-Kincs-Tárat tekinthetik meg és bábelőadást is láthatnak az érdeklődők. Ugyanezen a napon 16 órától a Petőfi utca 78. szám alatti, belső terében megújult nagylétai Vízi vágóhidat adják át, ahol Tasó László országgyűlési képviselő mond köszöntőt. 

Az Irinyi Kiállítóteremben Tóth Józsefné tart szakmai tárlatvezetést 17 órától, valamint megnyitják a Nagylétáról 1953-ban elindult és országos mozgalommá terebélyesedett „Tiszta udvar, rendes ház” mozgalomról szóló tárlatot. Számos korabeli dokumentum forrása a nemrég elhunyt dr. Seres Géza egykori nagylétai körzeti orvos hagyatékából származik. 

18 órától a vértesi református templomban (Kassai utca 3.) berendezett egyháztörténeti kiállításra, 18.40-től pedig a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény (Irinyi utca 7.) múzeumi foglalkozására várják az érdeklődőket. Az egész napos program végén a szórakozásé lesz a főszerep: a Kassai utcai parkolóban, a Hangfogó együttes közreműködésével 23 óráig tartó utcabállal zárul a sorozat. Valamennyi programon ingyenes a részvétel. 

Turóczi Barnabás 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában