Párthírek

2022.09.02. 15:00

Nem engednék átadni a vízművet

A Debreceni Vízmű Zrt. esetleges átadásának következményeiről tartott sajtótájékoztatót a Civil Fórum Debrecen Egyesület péntek délelőtt a Nagyerdei Víztoronynál.

Forrás: Hajnal László

Gondola Zsolt Zoárd kifejtette, az indoklás, miszerint a kormány egy eladósodott közműszolgáltató átvételéről dönthet, a Debreceni Vízmű esetében nem áll fenn, mivel a szolgáltató nyereségesen működik. A politikus szerint emellett a vízmű komoly közművagyonnal – a város víz- és csatornahálózata és az ezeket fenntartó építmények – rendelkezik, szerintük ezt ellenszolgáltatás nélkül átadni nem volna lokálpatrióta döntés. Ezen felül azt is kifogásolták, hogy az esetlegesen betelepülő kínai akkumulátorgyár, a CATL vízellátását is kiszolgáló vízmű felett a város képviselő-testületének megszűnne az ellenőrzési joga. 

Az egyesület képviselői hozzátették, Papp László polgármester a szerda esti tájékoztatón jelezte, nem támogatja a vízmű átadását, és ebben teljes mellszélességgel támogatják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában