Videóval

2022.09.20. 12:43

Már jobban van a kiskutya, akit kegyetlenül megkínoztak, majd sorsára hagytak Mikepércs határában

Hörbi csóválja a farkát, és már játszani is elkezdett.

Forrás: Facebook / Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány

Pénteken számoltunk be róla, hogy két agyonvert fajtatiszta staffordshire terrier tetemére bukkantak Mikepércs határában. Az elpusztult állatok mellett egy kölyökkutyát is találtak, akit állatvédők vettek magukhoz: a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány kapcsolódó Facebook-posztja szerint valaki hatalmas erővel fejbe verte és többször torkon ütötte vagy rúgta a Hörbi névre keresztelt csöppséget.

Az alapítvány közösségi oldalán folyamatosan tájékoztatja követőit a kiskutya állapotáról. Szeptember 17-én azt írták, továbbra is csak segítséggel tud enni és inni, a fájdalomtól pedig mindössze 1 centiméternyire tudja kinyitni a száját. Szédül, ezért ülni is csak segítséggel tud. Aznap este viszont már szaglászott a fűben, és ugyancsak segítséggel egy pár lépést is megtett.

Vasárnap már arról posztoltak videót, ahogy Hörbi a farkát csóválja:

Hétfőn újra állatorvoshoz vitték a kutyát: mint írták, a beavatkozás megviselte Hörbit, de látszik rajta, hogy megkönnyebbült. Az állat fejéből fél liternyi gennyet ürítettek ki, így jobban tudja tartani. A jól látható gyógyulás jeleként a bejegyzéshez kommentben egy videót is feltöltöttek arról, ahogy a kutya egy rágókával játszik.

A brutális állatkínzás ügyében feljelentés történt, a tetteseket a rendőrök is keresik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában