Harmincöt éve a pályán

2022.09.30. 14:40

Címzetes főorvosi címet kapott a létavértesi háziorvos

A Batthyány Strattmann László-díjjal is elismert Magócs Gusztáv 2003 óta praktizál a városban.

Magócs Gusztáv (jobbra) a kitüntető címét Merkely Bélától vehette át

Forrás: Semmelweis Egyetem

Magyarországon 1992-ben a Semmelweis Egyetemen jött létre önálló Családorvosi Tanszék, amely ma országosan is meghatározó szerepet játszik a családorvosok képzésében és a szakma presztízsének növelésében.

– A családorvos az, aki elsőként és egészében látja egy-egy beteg történetét. Néha egész élettörténetét. És ők azok, akik az első információkat szerzik és adják egy betegségről, hogy aztán annak kezeléséről döntés szülessen. Jól képzett családorvosok, jól szervezett alapellátás nélkül nincs jól működő egészségügy. A beteggel jó kapcsolatot ápoló, elhivatott családorvosok nélkül nincs prevenció, nincsenek egészségtudatos emberek. Nélkülük pedig nincs egészségesebb társadalom, erős nemzet sem – hangsúlyozta a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő tanszék jubileumi ünnepségén Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Az ünnepségen megközelítőleg kétszázan vehették át a címzetes főorvosi címet, közöttük Magócs Gusztáv, aki 1987-től dolgozik háziorvosként, 2003 óta Létavértesen. Az egészségügyi ellátás területén elért kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként 2019-ben Batthyány Strattmann László-díjat kapott.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában