Újra a padban a debreceni gyerekek

2022.09.01. 08:27

Iskolakezdés: csattantak a búcsúpuszik a Kossuth-gyakorlónál is

Kissé hűvös csütörtök reggellel ért véget a nyári szünet. Megkezdődött az első tanítási nap. A csengő a korábbi fél nyolc helyett háromnegyed nyolckor jelezte az iskolakezdést, de már hét órakor számos szülő kísérte izgatott gyermekét a Kiskossuth bejáratához.

Az iskolakezdést nem minden tanuló élte meg teherként: Vidra Zita és Vidra Máté már nagyon várta az tanítást, habár a nyaruk sem volt eseménytelen.

Vidra Máté és Vidra Zita
Forrás: Czinege Melinda

– Voltunk a Balatonon, Visegrádon, Szentendrén és Aggteleken. Nekem Visegrád tetszett a legjobban – mesélte a Haonnak Zita. Az ötödikes lány kedvenc tantárgyai a matematika és a rajz. Öccse, Máté másodikos, ő főleg a matek- és a magyarórákat várta. Édesanyjuk, Vidra Zsuzsa büszkén búcsúztatta csemetéit.

Vidra Zsuzsa és Máté
Forrás: Czinege Melinda

A hatodikos Panna és a másodikos Zita is a Balatonon pihenték ki magukat, az elmúlt napokat pedig már a készülődéssel töltötték. Ők is izgalommal várták az új tanévet.

Zita és Panna
Forrás: Czinege Melinda

Martin élete első tanítási napjára készült. Nagy reményekkel állt az iskola előtt. Édesapja szerint a korán kelést még kicsit szoknia kell, de bátran áll a kihívások elé.

Martin
Forrás: Czinege Melinda

Szintén első osztályosként kezd Kiss Lilienn. Édesanyja épp sietve megörökítette, ahogy lánya az iskolatáskával áll a suli előtt.

Kiss Lilienn 
Forrás: Czinege Melinda

– Az egyik barátommal a szünidőben is találkoztam, egy másikkal pedig a tegnapi évnyitón – mondta Kurucz András. A harmadikos kisfiú legjobban a magyart kedveli.

– Ez egy új pillanat a számára is, mivel eddig első és második osztályos tanára volt, a harmadik osztállyal pedig új tanítót kapnak. Így ez neki is izgalmas – mondta érdeklődésünkre édesanyja, Király Adrienn.

Kurucz András és Király Adrienn
Forrás: Czinege Melinda

A család Sárvár és Szombathely környékén nyaralt, és kicsit az Őrségben is barangoltak. Így Andris is kellemesen feltöltődött és a hideg, korai reggel ellenére mosolyogva indult az iskolapad felé.

Száznál is több iskolarendőr a megyében

A debreceni Csapókerti Általános Iskolánál tartotta tanévnyitó sajtótájékoztatóját hétfőn a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eseményen többek között elhangzott: Az iskola rendőre programhoz a 2022/2023. tanévben 127 általános (ebből Debrecenben 33), valamint 13 (ebből 1 Debrecenben) középfokú oktatási intézmény csatlakozott, melyekben 118 iskolarendőr teljesít majd szolgálatot.

Kiemelték azt is, hogy Hajdú-Bihar megyében 48 (Debrecenben 9) tanintézmény közvetlen közelében minden szeptemberi tanítási napon ott lesznek az egyenruhások a tanítási időt megelőző időszakban.

Rámutattak: a közúti közlekedésben a gyermekek a legsérülékenyebbek, ezért fontos a tudatos közlekedési magatartás kialakítása, a szülői példamutatás. A sofőrök számára egy baleset-megelőző videó is készítettek a megyei rendőrök a DVSC Schaeffler kézilabdacsapatával együttműködésben.

A tájékoztatóról további részleteket ebben a cikkünkben olvashat:

HL, HAON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában