Különleges vendég

2022.09.10. 22:05

A gyengénlátók tárlatára érkezett Hajdúböszörménybe az űrhajós

Minden Bocskai téren sétálónak eszébe juttatja Farkas Bertalant e fa.

Forrás: Molnár Péter

A földben gyökerezik és lombjaival nyújtózva az égbe kívánkozik a fa, amelyet az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan jelenlétében, az ő tiszteletére ültetett szombaton a hajdúböszörményi Bocskai István téren dr. Tiba István országgyűlési képviselő.

Forrás: Molnár Péter

Az esemény a 31. városnapot ünneplő programsorozat része volt.

Forrás: Molnár Péter

Farkas Bertalan dandártábornok a Tapintható Univerzum című kiállítás díszvendégeként érkezett a hajdúvárosba. A Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban bemutatott egynapos tárlaton – mely szeptember 10-én volt látogatható, ingyenesen – csaknem száz tapintható, domborított, egyedileg fejlesztett modellen keresztül ismerhették meg a vak és gyengénlátó érdeklődők a Naprendszer égitestjeit. A tárlat anyagát a Bakonyi Csillagászati Egyesület hozta létre.

Programokkal egészen szeptember 14-ig készültek a szervezők: a vasárnap futóversennyel indul, a hajdú hagyományokat bemutató produkciókkal és a sörfőzés rejtelmeibe avató előadással folytatódik, majd színpadra lép a Jazzmelon Big Band, napzárásként pedig Tóth Gabi ad koncertet. A továbbiakban köszöntik a testvérvárosokat, interaktív tűzoltóbemutatót tartanak és városi kitüntetéseket adnak át. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában