Naprakész oktatás

2022.09.20. 12:44

Együttműködik a szakképző és a közlekedési cég a jövő szakembereiért

A szerződés tartalmazza az iskolai tanműhelyek korszerűsítését, a fejlesztések szakmai támogatását, a tanárok képzését, valamint szakmai tanulmányutak szervezését is.

A keddi ceremónia résztvevői

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Szakképzési Centrum és a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. együttműködésének már több évre visszanyúló hagyománya van. A társasághoz minden évben érkeznek duális hallgatók a szakképzési centrum tagintézményeiből. A partnerség megerősítése céljából a két intézmény képviselői kedden együttműködési megállapodást írtak alá.

– Debrecen azért tudja megőrizni a versenyképességét a világban, mert az itt lévő cégek, oktatási intézmények és az önkormányzat mindig tudtak közösen gondolkodni, a köztük lévő együttműködések pedig erősítik egymást – hangsúlyozta Balázs Ákos, Debrecen város alpolgármestere.

A szakképzési centrum és a DKV közös célja, hogy a szakképzésben tanuló felkészült, motivált, magasan képzett szakemberek számára vonzó életpályamodellt kínáljanak.

– Önmagában egy szakma tanítása öncélúvá válik, ha nincsenek hosszú távú perspektívák. A DKV-val való partneri kapcsolatunk régi gyökerekre nyúlik vissza. Ezt a folyamatot lendítjük tovább azzal, hogy keretszerződésben rögzítjük az elmúlt időszak jó gyakorlatait – emelte ki Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

Az együttműködési megállapodás aláírásának pillanata: balról Tirpák Zsolt, Tóth Szabolcs és Balázs Ákos
Forrás: Kiss Annamarie

Az együttműködés tartalmazza az iskolai tanműhelyek korszerűsítését, a fejlesztések szakmai támogatását, a tanárok képzését, valamint szakmai tanulmányutak szervezését. A gyakorlati oktatás, üzemlátogatás, a DSZC oktatói számára szervezett vállalati programok, kihelyezett órák során a szakképzési centrum vezetői, munkatársai és tanuló megismerheti a DKV vállalati kultúráját.

Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója rámutatott: a szakképzett munkaerő biztosítása nagy kihívás minden társaság számára. – Az a feladatunk, hogy olyan szakmai fortélyokat tudjunk átadni a jövő generáció számára, amelyeket tankönyvből nehéz megtanulni. A diákok képzésében támaszkodunk azon kollégák munkájára, akik már több évtizede dolgoznak a cégnél – mondta.

Panyiczki-Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában