Gyász

2022.08.02. 10:49

Korábbi polgármesterét gyászolja Nádudvar

Elhunyt Korcsmáros Sándor.

Forrás: Nádudvar Facebook-oldala

Augusztus 2-án, 85 éves korában elhunyt Korcsmáros Sándor, Nádudvar korábbi polgármestere, a város díszpolgára – tudatták kedden a település Facebook-oldalán.

Korcsmáros Sándor pályafutását tanítóként kezdte Nádudvaron a kösélyszegi, kis létszámú összevont iskolában; matematika-testnevelés szakos tanárként folytatta az I. számú általános iskolában. 1969-1977-ig a II. számú általános iskola, majd 1985-ig a két iskola összevonásával létrehozott intézmény igazgatójaként dolgozott. Az egyre növekvő követelmények miatt egyetemi végzettséget szerzett a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. A közszolgálati lépcsőket végigjárva 1970-1985-ig társadalmi tanácselnök-helyettesként, majd négy évig a Nagyközségi Tanács elnökeként tevékenykedett, míg 1989-ben a Városi Tanács elnökévé választották.

1990-2006-ig a város polgármestere volt.

Négy cikluson át a megyei önkormányzat közgyűlési tagjának, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Oktatási Bizottságának elnökévé, majd a Magyar Olimpiai Bizottság tagjává választották. Szívesen emlékezett vissza a polgármesterként elért eredményekre: szilárd burkolatú utak, iskola, óvoda építése, szakiskola létrehozása, fürdő felújítása, hulladéklerakó és szennyvíztisztító megépítése, rendőrőrs létrehozása, polgárőrség megszervezése, intézmények átszervezése. 2010-ben és 2014-ben önkormányzati képviselőnek választották, s egészen 2019-es, végleges visszavonulásáig sok évtizedes tapasztalatával segítette a városvezetés munkáját.

Kitüntetései:

  • Nádudvar város díszpolgára,
  • Magyar Testnevelés és Sport Érdemes dolgozója,
  • Oktatásügy Kiváló Dolgozója,
  • Kiváló Pedagógus.

A nádudvari önkormányzat Korcsmáros Sándort saját halottjának tekinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában