Campus Fesztivál 2022

2022.07.20. 17:42

Intelligensebb, jobb modorú az idei Campus Fesztivál

Az egyetem összes tudományterülete képviselteti magát az Egyetem Téren.

Játékos programokkal várnak minden korosztályt az Egyetem Téren

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Egyetem a Campus Fesztivál nyitónapján, szerdán, saját programhelyszínén, az Erasmus35 Színpad – Egyetem Téren tartott sajtóbemutatót.

Remek kezdeményezés

Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese az eseményen elmondta, van egy tévhit az emberek fejében. – A tudomány, az valami olyan, amelyet csak bonyolult módon, arra kiképzett emberek tudnak művelni. Ezt a tévhitet el kell oszlatni, méghozzá egy olyan helyen, ahova mindenki szórakozni érkezik, és azt látja, hogy azt, ami tudomány, szórakozva is lehet művelni. Egyfajta kihívás ez persze az egyetemnek, melynek az is szándéka, hogy meggyőzze a kiérkezőket, felsőoktatási intézményként minket válasszanak – emelte ki.

Csernoch László | Forrás: Czinege Melinda

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője büszke az egyetemre. Nemcsak azért, mert hallgatója is volt, hanem azért is, mert a két fél viszonyáról eszébe jut,

a Campus számára a hallgatókat, oktatókat, dolgozókat felölelő, csaknem 10 ezres tábor a fesztivál lelkét adja.

– Azt gondolom, ezt a fajta lelkületet az egyetem nélkül nem tudnánk magunkénak mondani. Azt szoktam mondani, a Campus más fesztiválokhoz képest egy kissé intellektuálisabb, intelligensebb, jobb modorú, köszönhetően az intézménynek. Bízom benne, hogy a jövőben – az egyetem által is – továbbra is elmondhatjuk majd, hogy a Campus Fesztivál az ország egyik legnívósabb fesztiválja – utalt a rekordszámú bérleteladásra.

Miklósvölgyi Péter | Forrás: Czinege Melinda

Játékos programok

Rőfi Mónika, a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ központvezetője szerint az egyetem legfontosabb jelszavai a hagyomány, valamint az innováció. – Mindig valami új színt viszünk a megjelenésünkbe. Az intézmény töretlenül hisz abban, hogy helye van egy fesztiválon, minden korosztálynak befogadható módon bemutatva magát. Ebben az évben örömmel adtunk otthont a 35 éves Erasmus Programnak az Egyetem Téren, a nemzetköziesítést hangsúlyozva – emelte ki, hozzátéve, változatos programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Rőfi Mónika | Forrás: Czinege Melinda

Mándy Zsuzsanna szervező, a DE Tudományos Igazgatóság munkatársa egy attrakcióval készült a sajtóbemutatójára. Nem mással, mint egy robotkutyával, mely az egyetem sajátja, és 4 napig megcsodálható lesz a fesztiválon, a különböző tudományok összevegyítése, illetve a játékos programok mellett.

Forrás: Czinege Melinda

PSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában