Közbeszerzés

2022.06.14. 20:30

Több mint százmillió forintból korszerűsítik a villamospályát Debrecenben

Az 1-es vonalat érinti a fejlesztés.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

A budapesti székhelyű Viadukt Mérnöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. végzi a villamospálya korszerűsítésével kapcsolatos munkálatokat nettó 114,9 millió forintért – derül ki a június 14-i Közbeszerzési Értesítőből. A 1-es vonal Péterfia utcai szakaszán, a bal vágányban, a 17+24 és a 17+80 szelvények között cserélik a sínt összesen 54 vágányfolyóméter hosszúságban. A Kálvin térnél található vágánykapcsolatot is cserélik (de meghagyják a vasbeton pályalemezt), valamint a csatlakozó pályaszakaszokon új síneket helyeznek el 58 vágányfolyóméteren, bazaltbeton burkolat kialakításával. A munkavégzéshez a váltóállító berendezéssel, váltófűtéssel ellátott vágánykapcsolatot, a síncserékhez a sínt, valamint a kivitelezési munkák ideje alatt érvényes ideiglenes forgalomtechnikai rend kialakítását az ajánlatkérő DKV Zrt. biztosítja.

A Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében található egyvágányú pályaszerkezetet átépítik a „Közúti Vasúti Infrastruktúra Tervezési Irányelvek” szerintire 38 vágányfolyóméteren és 16 méteren bebetonozott műanyagaljas bazaltbeton burkolatú pályaszerkezetet alakítanak ki, továbbá a csatlakozó szakaszon elvégzik a vágányszabályozást 22 méteren. A munkavégzéshez a sínt, a sínleerősítéshez szükséges anyagokat és kétkomponensű rugalmas kiöntőanyagot, valamint a kivitelezési munkák ideje alatt érvényes ideiglenes forgalomtechnikai rend kialakítását itt is az ajánlatkérő biztosítja.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést június 8-án írták alá.

FR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában