Újabb segítség

2022.05.31. 13:50

Macska a betonban: Bíborkát segítik a csütörtöki vetítés bevételeivel

A filmet az Apolló moziban tűzik műsorra.

Legutóbb Szolnokra vitték el a filmet | Forrás: a produkció Facebook-oldala

Sok fáradságos munka, a közösségi finanszírozás bizonytalanságai, majd pedig szinte végső csapásként a járvány hozta korlátozások után végre elkészült a Macska a betonban című áldokumentum-vígjáték, és el is indult a nagyközönséghez vezető útján. A Dalnoky Ferenc életérzésgyűjtő rendezésében forgatott filmnek a Naplóban is rendszeresen követtük a forgatás eseményeit. A nagyhéten a debreceni közönség díszbemutatón láthatta a művet, legutóbb pedig, a múlt pénteken a szolnoki Tisza Art moziban kínálták az alkotók a közönségnek a munka gyümölcsét, személyesen – tudtuk meg a rendezőtől.

A képzeletbeli Nagybegyes településen játszódó történetben – mely a rendező Homokkerti capriccio című könyve részleteinek felhasználásával készült – egy gázrobbanás vet nagy hullámokat: a szerencsétlenség óta megszaporodtak a nehezen magyarázható esetek, például furcsán kezdenek el viselkedni a macskák. A filmbéli helyszín neve – mint korábban is írtuk – természetesen nem véletlenül hasonlít a megyénkbeli Nagyhegyesére: a Debrecentől nyugatra található községben zajlott a forgatás nagy része, a helyi lakók részvételével.

A legújabb fejlemény a film életéből, hogy június 2-ától elkezdik vetíteni a debreceni Apolló moziban, s a stáb a csütörtöki előadás bevételét a GM1-gangliozidózisban szenvedő ebesi kislány, Szendrei Bíborka gyógyításának támogatására ajánlotta fel.

FGY

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában