Közbeszerzés

2022.05.02. 12:26

Hamarosan indul az út felújítása Komádinál, Monostorpályiban az óvodások örülhetnek

Összesen 22 férőhellyel bővülhet a monostorpályi bölcsőde; utat újítanak Komádiban.

Forrás: Napló-archív

Egy közbeszerzési felhívás és egy eljárás eredménye jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben pénteken. Monostorpályiban az óvoda-bölcsőde bővítésének kivitelezőjét keresik, Komádiban pedig elindulhat egy több mint 3 és fél kilométeres külterületi út felújítása. 

A meglévő intézmény épületének bővítésével alakítana ki két új csoportszobát Monostorpályi önkormányzata. A Közbeszerzési Értesítő pénteki számában megjelentek szerint, az egyik csoportszoba 14 gyermek gondozására, míg a másik egy kisebb kialakítású, 8 kisgyermek gondozására alkalmas helyiség lenne. Az új, 183 négyzetméteres épületrészt akadálymentessé alakítanák, továbbá tartalmazná a szükséges kiszolgálóhelyiségeket, mint például az öltözők, mosdók. A bölcsődének közvetlen kijárata lenne a bölcsődei udvarra. Az ajánlatokat május 17. délig nyújthatják be a vállalkozások. A kivitelezésre 8 hónap áll majd rendelkezésére a nyertes ajánlattevőnek. 

Külterületi szilárd burkolatú útját újítja fel az idén Komádi önkormányzata. A Közbeszerzési Értesítő pénteki számában részletezettek szerint a kivitelezési munkálatokra két ajánlat érkezett. A nyertes ajánlattevő egy berettyóújfalui székhelyű vállalkozás, amely mintegy nettó 185 és fél millió forintért végzi el a munkálatokat. A felhívásban részletezettek szerint a cég feladata lesz többek között a meglévő útburkolat táblás feltörése, új aszfaltréteg terítése, továbbá a megfelelő teherbírás és csapadékvíz-elvezetésnek megfelelő kialakítás a Komádi–Újiráz összekötő úttól kezdődően 3 ezer 700 kilométer hosszan. A munkálatok határideje a munkaterület átadását követő 6 hónap. 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában