Tizenkét telek

2022.05.23. 19:00

Beépül Józsán az erdő széle, ha a közgyűlés megszavazza

A debreceni grémium május 26-án dönt.

Az erdő melletti Platán utca

Forrás: Google

Debrecen-Józsa határában, a Platán utca keleti oldalán lévő erdőterületben beépítésre szánt lakóterület kialakítása a cél, amely szolgálhatja a településrész növekvő lakásigényét, az értékesíthető lakótelkek számának növelését célozva – olvasható a debreceni főépítész, Gábor István közgyűlési előterjesztésében.

A grémium a május 26-i ülésén várhatóan áldását adja arra a lakóterületi fejlesztésre. A debreceni közgyűlés hozzájárulására azért van szükség, mert a törvény értelmében „az erdőterületnek kertvárosias lakóterületté nyilvánítása szükséges”. 

A főépítész az előterjesztésben azt írja, hogy az érintett mintegy 12 telek a jelenlegi erdőterületi besorolással ellentétben nem erdősített, beépítetlen terület, így adottságait tekintve új lakóterület kijelölésére hasznosítható. A szomszédos, már beépített területekhez csatlakozva a településképi megjelenésben sem új elemként jelenne meg. A módosítással érintett területen belül a javaslat józsai kertvárosias lakóterület építési övezetet jelöl ki, a következő feltételekkel:

  • a megengedett kialakítható legkisebb telek területe 600 m2
  • a megengedett legnagyobb beépítettség mértéke 30 százalék
  • az előírt zöldfelületi fedettség min. 50 százalék
  • a megengedett épületmagasság 4,5 méter
  • a terepszint felett megengedett bruttó szintterületet meghatározó szorzó 0,50.

BeA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában