Sikeres pályázatok

2022.04.25. 08:33

Utak és intézmények fejlesztése kezdődik Hajdú-Biharban

Mintegy 160 millió forint támogatást nyertek megyénk önkormányzatai.

Három településünk is nyert útfejlesztésre támogatást | Forrás: illusztráció / Napló-archív

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre nyújthatták be kérelmeiket a települések a Belügyminisztérium január 4-én megjelent felhívására. A pályázók a kötelező feladatot ellátó intézmények, az óvodai, iskolai és az utánpótlássport infrastrukturális fejlesztésére, valamint belterületi utak, járdák, hidak felújítására igényelhettek támogatást. 

Hajdú-Bihar megyében ez utóbbi célra Hajdúsámson 40 millió, Komádi 20 millió, továbbá Újszentmargita 19 millió 995 ezer forintot nyert. Mikepércs és Püspökladány pedig 40-40 millió forint támogatást fordíthat kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézményeinek fejlesztésére vagy felújítására. Így összesen megközelítőleg 160 millió forint támogatás érkezett a megyébe. 

Utakra, járdákra a legtöbb

A tárca döntése szerint országosan két bölcsődei és 11 óvodai intézmény; tíz háziorvosi, hat gyermekorvosi, 9 védőnői és négy fogorvosi ellátást szolgáló épület vagy helyiség, illetve 19 közös önkormányzati hivatal fejlesztése, felújítása várható. A támogatásból továbbá hét új sportlétesítmény épülhet, valamint lehetőség nyílik 12 meglévő létesítmény – többek között sportpálya, sporttelep, sportcsarnok – infra­strukturális fejlesztésére, iskolai tornatermek és tornacsarnokok korszerűsítésére, öltözők felújítására. Belterületi utak, járdák, hidak felújítására 87 önkormányzat nyert támogatást.

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában