Két keréken

2022.04.06. 10:26

Megkezdődhet az új bicikliutak kialakítása Hajdúhadházon

A tervek szerint akár már idén elkészülhetnek az új kerékpárutak.

Tovább bővül Hajdúhadház kerékpárút-hálózata 

Forrás: illusztráció / MW-archív

Még előző év végén jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, melynek értelmében mintegy 215 millió forint támogatást nyert Hajdúhadház önkormányzata kerékpárútjainak fejlesztésére. Az azóta eltelt időben a kiviteli tervek elkészültek, és a Közbeszerzési Értesítő keddi számában megjelentek szerint heteken belül a kivitelezés is kezdetét veszi. 

 

A nyertes ajánlattevő feladata több szakaszon kerékpárutak kialakítása. Elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül a belterületi határtól a Bedő Albert utcáig. Ezen a szakaszon többek között a buszmegálló mellett lemarják a pályát, hogy a bicikliút ne legyen magasabban a peronnál. A Bedő Albert utcától a Jászai Mari utcáig elválasztott gyalog- és kerékpárút épül, ott a bicikliutat 2,3 méter szélességben építik meg. 

 

Ahogy a terep engedi 

 

A Mester utcáig már ismét elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat kell kialakítania a vállalkozónak, mivel a terep miatt nem lehetséges az elválasztás nélküli rendszert folytatni. Ezért a buszöbölig elválasztás nélküli kerékpár­út készül, onnan pedig kerékpáros felfestés. A Radnóti utca és a Vértanúk utca felé pedig ki kell építeni a csatlakozásokat. A Rákóczi utca és a Vásártér utca között csak bicikliút épül, a meglévő járdát nem fogja érinteni a beruházás. Innen pedig ismét elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút készül egészen Téglás határáig. 

 

A legkedvezőbb ajánlatot egy helyi vállalkozás adta, amely nettó 165 millió 700 ezer forint értékben a munkaterület átadásától számított 9 hónapon belül végzi el a munkálatokat.

 

HBN 
 


ILLUSZTRÁCIÓ: MW-ARCHÍV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában