Kiírták a közbeszerzést

2022.04.25. 11:02

Felújítanák az egyik püspökladányi iskolát

A református egyházközség írt ki közbeszerzést.

Forrás: erossisk.hu

Felhívást jelentetett meg a Püspökladányi Református Egyházközség az április 22-i Közbeszerzési Értesítőben: az intézmény az Erőss Lajos Református Általános Iskola felújítására írt ki pályázatot. Az egyházközség tervei között szerepel, hogy szabványosítsa az iskola épületét. Olyan feltételeket szeretnének teremteni, amely hozzájárulhat a magasabb színvonalú oktatáshoz, az oktatási infrastruktúrához, valamint a gyerekek iskolai környezetének javításához.

A beruházással érintett intézmény két feladatellátási helyen üzemel. Az oktatás a Kálvin tér 1-3. alatt található helyszínen folyik. Az egyházközség tulajdonában van egy másik, a Kálvin tér 6-7. szám alatt lévő telek is, ahol az iskolások étkeztetésére szolgáló épület található.

A korábbi tervek a menzaépület felújításával és új szaktantermek építésével foglalkoztak, valamint épült egy új tornaterem is a Kálvin tér 1-3. szám alatti telken. A jelenlegi tervek alapján a két különböző funkcióval bíró épület – a szabványoknak megfelelően – egy épületbe integrálódott. Ez egyrészt a költségek csökkentése érdekében, másrészt az iskolához szorosan kapcsolódó épületegység kialakítása miatt történt.

Az első feladatellátási helyen az iskola működéséhez elengedhetetlen oktatás és a mindennapos testnevelés feltételei adottak. A jelenlegi terv keretén belül ezen a telken alakítanák ki a korábbi tervek „B” jelű tornaterme helyett egy „A” jelű tornatermet a hozzá tartozó szertárral, nemenkénti öltözőegységgel, küzdőtéri vécéegységekkel, tantestületi és kiszolgálóhelyiségekkel, portaöltözővel, központi vizesblokkal, orvosi szobával, továbbá a földszinten három szaktanteremmel, majd később – a felújítás második ütemében – az emeleten is három szaktanteremmel, vécékkel és lépcsőházzal. 

Az egyházközség május 6-ig várja a pályázatokat.

GCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában