Közlekedés

2022.04.22. 10:57

Aszfaltozás miatt forgalomkorlátozás lesz a belvárosban

A nyugati kiskörút kivitelezése újabb szakaszához érkezett.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A debreceni nyugati kiskörút III. ütemének kivitelezése során aszfaltozási munkálatokra kell számítani szombaton és vasárnap a Mester utcának a Csemete utca és a Bethlen utca közötti szakaszán, valamint a Csemete utcán. A kivitelezés a tervek szerint várhatóan szombaton reggel 7 órától vasárnap este 19 óráig tart. Csapadékos időjárás esetén a munkára a május 7-8-i hétvégén kerül sor – tájékoztatta a Haont a városháza.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Április 23-án, szombaton délelőtt a Mester utcának a Bethlen utca és Csemete utca közötti szakaszán a nyugati kiskörút felőli félpálya kap új aszfaltréteget. Ezen időszakban a kétirányú forgalmat a Csemete utca felőli félpályán biztosítják. A Csemete utca felől egy sávon biztosított lesz a jobbra, illetve balra kanyarodás, valamint a Bethlen utca, illetve a Pesti utca irányából a Csemete utcára történő kanyarodás.

Április 23-án, szombaton délután a Mester utcán a Pesti és a Bethlen utca irányából érkező forgalmat a szélső sávokra terelik, s a Mester utca úttengelyében lesznek aszfaltozási munkák. A Csemete utcára történő bekanyarodás csak a Bethlen utca irányából lesz biztosítva.

Április 24-én, vasárnap a Mester utca Csemete utca felőli félpályája, valamint a Csemete utcai ág kap új aszfaltréteget. Az aszfalt terítése a Mester utca fennmaradó (Csemete utca felé eső) két sávjában kezdődik meg, majd a burkolat kihűlése előtt a Csemete utcai ággal fejeződik be. A Mester utcán a forgalmat 2+1 sávon biztosítják. A Csemete utcát teljes szélességben lezárják. Tilos lesz a Pesti utca és a Bethlen utca irányából a Csemete utcára kanyarodni! A Dózsa György utca irányából terelőútként a Honvéd utca lesz kijelölve, melyről ideiglenes útirányjelző táblák adnak tájékoztatást a járművezetők részére.

A kivitelezés során a Bethlen és a Csemete utcai csomópontokban a lámpák sárga villogó üzemmódban működnek. A Bethlen és a Csemete utcai csomópontokban – amennyiben szükséges – rendőri forgalomirányítás biztosítja majd a zavartalan közlekedést. Az érintett autóbuszjáratok terelőúton közlekednek, melyről részletes információk a DKV weboldalán olvashatók.

Az érintett helyszínen közlekedőket kérik, hogy ne megszokásból, hanem az építés alatti ideiglenes forgalmi rend figyelembe vételével közlekedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában