Labdarúgás

2022.03.26. 16:39

Öregfiúk avatták fel a bárándi műfüves pályát

Sok bárándi volt kíváncsi a Fradi és a helyi öregfiúk pályaavató mérkőzésére szombat délelőtt.

Forrás: Lévai Péter

A mintegy 2500 fős településen az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeként egy rekreációs parkot alakítottak ki, ennek koronája a műfüves pálya. 15-20 évvel ezelőtt még vízgyűjtő terület volt itt, majd feltöltötték. 

Forrás: Lévai Péter

– 2016 év végén körbekerítettük a területet és elkezdtük a fejlesztését. Szerettünk volna egy szabadidős parkot itt, Báránd „babaligeti” részén létrehozni – mondta a mérkőzés előtti köszöntőjében dr. Kovács Miklós polgármester. Felidézte, először egy sportparkot építettek 2018-ban, ezt követően egy LEADER pályázatnak köszönhetően egy játszóteret. – 2019-ben álmodtunk egy nagyot, a magyar kormány és hazai forrás segítségével pályáztunk egy ilyen létesítményre. Harmadjára, de sikerült – osztotta meg a műfüves pálya létrehozásáig vezető utat. A polgármester elmondta, novemberben lett kész a pálya, azóta a gyerekek nagy örömmel járnak ki ide focizni.

Forrás: Lévai Péter

A Belügyminisztérium pályázatán 20 millió forintot nyert Báránd a pálya megépítésére. Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője úgy véli, a BM pályázatok esetén a sportinfrastruktúra-fejlesztés mindig kiemelt érdeklődésre tart számot. – Látható, hogy nem önmagában áll itt a műfüves, egy szabadidős sportpark alakult ki Bárándon, ami a családok kikapcsolódását, sportolási lehetőségét szolgálja – mondta a képviselő, aki szerint a pénzt nem szabad ilyen létesítményekre sajnálni, sőt, minden településre kell előbb-utóbb egy ilyen.

Forrás: Lévai Péter

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerint az elmúlt évtizedben a sportinfrastruktúra-fejlesztés hihetetlen mértékben gyarapodott idehaza, s mivel ma már több mint 270 ezer igazolt gyermek focista van, ma is a labdarúgás a legnépszerűbb sportág Magyarországon.

 

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában