Közbeszerzés

2022.03.24. 15:56

Még nem épülhet a mélygarázs a Sas utcán

Két pályázó volt, egy debreceni cég nyert nettó 3 milliárd 698 millió forintos ajánlattal.

Forrás: Napló-archív

Lezárult a Sas utcai mélygarázs létesítésére indított közbeszerzési eljárás, azonban építésről egyelőre még nincs szó – derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe (EKR) napokban feltöltött adatokból. Az ajánlattételi felhívás 2021. szeptember 7-én jelent meg, a határidőt többször módosították, majd végül 2022. február 8-án valóban lezárták ezt a szakaszt.

 

A kiírás szerint „Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója” keretében létesülhet mélygarázs a Sas utcán; egy több mint kétezer négyzetméteres területen lévő, 6 ezer 971 négyzetméter hasznos alapterületű, 4 szintes, 207 parkolóhelyet tartalmazó építmény a terepszint alatt 12 méter mélyen. A munkálatok elvégzése közben a szomszédos Régi Városháza épületének állagmegóvására a teljes kivitelezés során különös tekintettel kell lenni, ahogyan a Sas utcai épületszárny műemléki védettségére is. Be kell tartani az örökségvédelmi engedélyben foglalt feltételeket, valamint figyelemmel kell lenni az értékleltárban foglalt megvédendő műemléki értékekre – hangsúlyozta a beruházó debreceni önkormányzat.


A munkára 13 hónap áll rendelkezésre.


Két pályázó volt, egy debreceni cég nyert nettó 3 milliárd 698 millió forintos ajánlattal. „A rendelkezésre álló fedezet összege nettó 2 milliárd 210 millió forint, míg ajánlattevő ajánlati ára nettó 3 milliárd 698 millió forint, így megállapítható, hogy ajánlattevő ajánlati ára a rendelkezésre álló fedezeten felül van, a fedezethiány összege nettó 1 milliárd 488 millió forint. Az önkormányzat a közbeszerzési eljárás indítása során rögzítette, hogy többlettámogatásra irányuló igényt kíván benyújtani. Erre tekintettel a szerződés akkor lép hatályba, amikor a megigénylendő forrásemelés a számláján jóváírásra kerül, és/vagy úgy dönt, hogy a forrásemelést, vagy annak egy részét saját forrásból biztosítja, vagy megelőlegezi, és erről a nyertes ajánlattevőt értesíti” – áll az EKR-ben. Eszerint amennyiben fentiek a következő 6 hónapon belül nem teljesülnek, a szerződés megszűnik. Ez történik akkor is, ha az önkormányzat fél éven belül úgy dönt, hogy a szerződés hatálybalépéséhez szükséges forrás nem lesz biztosítva.


HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában