A tiszta levegőért

2022.03.26. 18:01

Komposztálókat osztottak Józsán

Forrás: Kiss Annamarie

Ötven darab komposztáló ládát osztottak ki szombat délelőtt Józsán a HungAIRy LIFE projektének keretén belül a KomPOSZTold kampány részeként. A kezdeményezés célja többek között a komposztálás népszerűsítése, a levegő minőségének megóvása.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője az eseményen elmondta: Debrecenben több olyan program is van, amely a lakosokat arra ösztönzi, hogy környezettudatosabban éljenek, az összegyűlt zöld hulladékot égetés helyett inkább komposztálják, ezzel is védve a levegő tisztaságát.

Forrás: Kiss Annamarie

A cívisváros évek óta dolgoz ki és valósít meg környezettudatosságot népszerűsítő, zöld programokat. Többek között 2019-ben 7 ezer darab komposztáló ládát osztottak ki a lakosoknak, Zöld Munkacsoport jött létre és elindult a Civaqua-projekt is, amely célja, hogy a Keleti-főcsatornától a Tisza vize eljusson Debrecenbe.

Forrás: Kiss Annamarie

A ládák mellett oktatás is járt az igénylőknek, illetve szakemberek egy éven keresztül segítik is őket a komposztkészítésben. 

 

BS


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában