Elismerés a városnak

2022.03.22. 17:03

„Gyémántsor” fényesíti a város hírnevét

Minden együtt állt a díjakhoz: fontos tartalom, jó marketinggel.

Forrás: Kiss Annamarie

Három debreceni szervezet öt marketingszakmai díjat nyert a 2021. évi kampányaikért. Nem meglepő, hogy Barcsa Lajos alpolgármester úgy fogalmazott, büszke városvezetőként ül egy asztalnál az érintettekkel az erről szóló keddi tájékoztatón. 

Forrás: Kiss Annamarie

Mint mondta, a marketing fontos, hiszen segítségével minden információt eljuttathatnak az emberekhez a különböző fejlesztésekről. Különösen a pandémia időszakában volt kiemelt jelentőségű minden eszköz, amellyel mérsékelhető a közönség csökkenése a színházban, illetve a közösségi közlekedést használók száma a DKV Zrt esetében. Ám a reklámnál lényegesebb, hogy a népszerűsítő projektek valós tartalomra épüljenek. A Magyar Marketing Szövetség olyan ötleteket ismert el, amelyeknél e kettő együtt állt: a jól megvalósított elgondolást sikeres marketingkampánnyal támogatták meg.

 

A DKV Zrt. első alkalommal pályázott ilyen díjra, s rögtön kettőt is kiérdemelt a szakterületek és külső résztvevők összefogásával – számolt be a vezérigazgató Tóth Szabolcs. 

Forrás: Kiss Annamarie

A Zrt-nek marketing gyémánt díjat ítéltek a 2017 novemberében indult eSZIG kampány, illetve az autómentes nap miatt. Előbbi nyomán az elektronikus személyigazolvány mellett, diákigazolványra, sőt idővel a Debrecen Városkártyára is feltölthetővé váltak a jegyek, bérletek. 2020 év végén, a pandémia hozta utazói igényeknek megfelelve, minden egyes értékszelvény elérhetővé vált elektronikus formában. A mobiljegykampány előtt a bérletek 20 százaléka volt elektronikus, egy év múlva a dolgozói bérletek esetében 33, a tanulóknál pedig 30 százalékos arányúra nőtt. A jegyvásárlóknak csupán 8 százaléka választotta az elektronikus lehetőséget, míg a reklámok után, az idei év elejére 12 százalékra növekedett ez a szám. Szót ejtett a 2021 szeptemberében tartott autómentes napról, amelyen ötezer résztvevő figyelmét hívták fel a közösségi közlekedés lehetőségeire egy merész lépéssel, azaz a Piac utca nagy részének lezárásával és számos programmal.

 

Színészbüfé online

 

A Csokonai Színház „Van, aki Zoomon szereti” című internetes sorozatát az online felületen futó kampányok és a közösségi médiamegoldások kategóriában is gyémántdíjjal tüntették ki. Mint azt Mészáros Ibolyától, a videóinterjúk ötletgazdájától és háziasszonyától megtudtuk, a koronavírus nehéz helyzetbe hozta a társulatot. 

Forrás: Kiss Annamarie

Az online próbák után gyakran kapcsolatban maradtak a videókonferenciák lebonyolítására alkalmas Zoom applikációhoz csatlakozva, s ahogyan máskor a színészbüfében, úgy most itt az online térben beszélgettek a színpadon kívüli történésekről. Így született meg az ötlet, hogy egy-egy kollégájával egy kávé mellett szakmai és magánéleti kihívásokról, sikerekről, tervekről és feladatokról diskuráljon, a közzétett videókkal pedig a közönség is értesült arról, hogyan telnek a napjai a kedvelt színészeinek a kényszerű lezárások alatt.

Forrás: Kiss Annamarie

Gemza Péter kiemelte, 2020-ban dinamikus átszervezés indult a teátrumban, melynek nyomán egy kommunikációs marketing csapatot is hadba állítottak. A díj jó visszajelzés az átszervezés eredményességére.

 

Mátyus László, a Debrecen Smart City vezető szakértője a DebrecenMob nevű három hónapos játékos kihívást ismertette. Munkatársaival létrehoztak egy mobilapplikációt, amin keresztül az aktív közlekedési módot választók pontokat gyűjthettek, melyeket később jutalmakra válthattak. 

Forrás: Kiss Annamarie

A kezdeményezéshez 50 partner csatlakozott és 70 nyereményt ajánlott fel. A kihívással 1035 főt tudtak mozgósítani, akik csaknem 140 ezer kilométert tettek meg. Elhangzott: a cívisvárosival párhuzamosan Barcelonában is megszervezték e kampányt, az ottani szervezők harmadennyi résztvevőt verbuváltak össze. 

 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában