Lakossági fórum Berettyóújfaluban

2022.03.07. 20:35

Folytatnák a megkezdett munkát

Menczer Tamás: most sorsdöntő választás előtt állunk.

Vitányi István országgyűlési képviselő és Menczer Tamás államtitkár a hétfői fórumon | Forrás: Czinege Melinda

Lakossági fórumra invitálta a helyieket Vitányi István (FIDESZ-KDNP), a Hajdú 4-es választókörzet országgyűlési képviselője hétfőn délután, Berettyóújfaluban.

 

A körzet fejlődését 2014-től napjainkig több mint 300 milliárd forint támogatás szolgálta, erre az elmúlt 40 év alatt nem volt példa. Vitányi István elmondta: ezt folytathatnák, de az ellenzék biztosan nem tudná, hiszen saját belső harcával lenne elfoglalva.

 

Együtt mindig győzhetünk

 

A találkozó vendége volt Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta:

az elmúlt 10-12 évben migrációs és gazdasági válsággal, illetve a koronavírussal szemben is győztünk együtt.

– Ezek mind az emberi élet legfontosabb elemeit fenyegetik. A vírus az egészséget, a migráció a biztonságunkat, a gazdasági kérdések pedig a munkahelyet, az egzisztenciát, a mindennapi megélhetést. Összefogással mind a hármat le tudtuk győzni – emelte ki az államtitkár, emlékeztetve, Gyurcsányék idején a gazdasági válsággal sem tudott az ország vezetése sikeresen fellépni.

A külügyi államtitkár a szomszédos országban dúló háborús helyzettel kapcsolatban megjegyezte: a kormány álláspontja szerint Magyarországnak ki kell maradnia.

 

– A baloldali miniszterelnök-jelölt azt mondja, támogat minden olyan döntést, amelyet meghoznak akkor is, ha az a magyaroknak és a magyar gazdaságnak káros. Hajlandóak lennének a magyar emberekkel megfizettetni a háborút – mondta.


Kitért a Magyarországon 2013-ban bevezetett rezsicsökkentés fontosságára is. Elmondta: a befagyasztott árak nélkül ma minden család évente félmillió forinttal többet fizetne a rezsiért. Hozzátette: 

Magyarországnak hosszú távú gázvásárlási megállapodása van Oroszországgal, ami garantálja, hogy legyen és megfizethető maradjon a gáz.

Beszélt arról is, hogy az ország védelme érdekében fel kell ismerni, hogy mi a magyar érdek, azt kell képviselni és megvédeni. Rámutatott: a sokszínű koalíció kudarcba viheti a kormányozást, a válságkezeléshez ugyanis politikai stabilitás és gyors döntéshozatal szükséges.

 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában