Közgyűlés

2022.03.21. 16:06

Elfogadhatják a szociális szervezetek beszámolóit

A debreceni önkormányzattal ellátási szerződéssel rendelkező szervezetek 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolók is a képviselők elé kerülnek a csütörtöki közgyűlésen.

Forrás: Napló-archív

Az önkormányzat a szerződés alapján végzett feladatok ellátásához – a Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület és a Civis Szociális Étkezési Központ kivételével – hozzájárulást biztosít.

 

Határozatlan időre kötött ellátási szerződést az érintett szervezetekkel.

 

A ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. feladata utcai szociális munka, nappali ellátás (melegedő) biztosítása, éjjeli menedékhely, hajléktalan személyek átmeneti szállása, családok átmeneti otthona működtetése. A Héra Egyesület család- és gyermekjóléti szolgálatot, a Civis Szociális Étkezési Központ népkonyhát működtet. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség a fogyatékos személyek nappali intézményét üzemelteti. A Forrás Lelki Segítők Egyesülete család- és gyermekjóléti szolgálatot lát el, szenvedélybetegek nappali, közösségi, alacsonyküszöbű ellátását; pszichiátriai betegek nappali és közösségi ellátását; szenvedélybetegek rehabilitációs intézményben történő ellátását végzi, valamint utóbbiak részére támogatott lakhatást biztosít. A Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület a szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek közösségi ellátásában, szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátásában vesz részt, támogató szolgáltatást nyújt. A Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület és a Civis Szociális Étkezési Központ szolgáltatásait állami költségvetési támogatás igénybevételével biztosítja.

 

A többiek számára a debreceni önkormányzat támogatást nyújt, a szervezetek pedig évente beszámolnak tevékenységükről.

 

2022-ben a város összesen 47 millió forintot fordít erre a célra, a tavaly megállapított összegekhez hasonlóan felosztva azt. Így a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. 7,5 millió, a Héra Egyesület 12 millió, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete 22,5 millió, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség 5 millió forint támogatást kap.


HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában