Gyűjtés

2022.03.03. 09:08

Egyetemi adományt indítottak útnak Debrecenből

Esőkabátokra, meleg takarókra is szükség van.

Hétfő óta már hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze a campusokon

Forrás: Matey István

Hétfő óta gyűjti a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata az egyetemisták adományait az intézmény hét campusán, a DEHÖK így szeretné segíteni a menekültek magyarországi tartózkodását. A kezdeményezéséhez eddig hozzávetőleg több mint ezer egyetemi polgár csatlakozott. Két nap alatt megteltek az egyetemi gyűjtőpontok, ezért már szerdától elszállítja a Magyar Református Szeretetszolgálat azokat a hallgatói felajánlásokat, amelyeket az ukrajnai menekültek megsegítésére adományoztak. 

 

Több mint háromtonnányi gyógyászati eszközzel indul Ukrajnába a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja is – adta hírül az unideb.hu. A gyűjtés tovább folytatódik hétköznapokon 10–15 óra között az összes debreceni, illetve a nyíregyházi és a szolnoki campuson is. Ezeken felül továbbra is várja a felajánlásokat a Debreceni Egyetem sportklubja is, 9–15 óra között a DEAC Business Irodában. A tapasztalatok szerint – a tartós élelmiszerek mellett – most elsősorban esőkabátokra és meleg takarókra van a legnagyobb szükség. 

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában