Több mint kétszázan tekertek vasárnap

2022.03.27. 12:25

Családi bringanappal ünnepelték az elkészült kerékpárutakat a debreceniek – fotókkal, videóval

Kerékpáros családokkal, fiatalokkal telt meg vasárnap délelőtt a Baltazár Dezső tér az első alkalommal megrendezett Bicóval a Biczóba elnevezésű bringanapra.

Pósán László is csatlakozott a menethez

Forrás: Kiss Annamarie

- Egy családi nappal ünnepeljük azt, hogy elkészült Debrecen leghosszabb kerékpárútjának egy újabb szakasza – mondta kérdésünkre Mészáros Réka, a szervező Főnix Rendezvényszervező Kft ügyvezetője. A tekerni vágyók a Baltazár Dezső utcától indultak a Piac utca utca – Szent Anna utca – Vágóhíd utcai felüljáró – Vágóhíd utca – Diószegi út vonalon a Sikló utcai frissítőpontig, majd onnan a Panoráma úton keresztül a Bánki Arborétumba érkeztek. - Bízunk benne, hogy egyre többet tudunk tenni a kerékpározás népszerűsítéséért, ezért minden alkalmat megragadunk arra, hogy újabb és újabb bringanapot szervezzünk. Rengeteg család, fiatal jött, több mint kétszázan regisztráltak – tette hozzá.

A kellemes, tavaszias időjárást kihasználva az aktív pihenést választókkal tartott kétkeréken Barcsa Lajos alpolgármester és Pósán László országgyűlési képviselő is. Előbbi köszöntőjében kiemelte: néhány évvel ezelőtt körülbelül 80 kilométernyi kerékpárúthálózattal rendelkezett a város, ez a szám a napokban már megközelítette a 110-et. - A mai egy új 8 kilométeres szakasz, amelyen keresztül elérjük Erdőspusztát. Az elkövetkezendő években el fogjuk érni Kismacsot, a Határ úti Ipari Parkot és később szeretnénk, ha Hortobágyra is épülne bringaút az új uniós finanszírozási ciklus forrásainak segítségével – fogalmazott az alpolgármester.

Pósán László elmondta, már 85 százalékban elkészült a Panoráma útig kivezető kerékpárútszakasz. Ezt négy szakaszban, de egyszerre építette a város, hogy párhuzamosan haladjanak a munkálatok. Ebből már három már el is készült. - Az ott élők számára nem csak a kikapcsolódást, szórakozást jelent, hanem a mindennapi közlekedést biztonságosabbá, kényelmesebbé is teszi – fogalmazott a honatya.

 

Bekecs Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában