'48

2022.03.12. 09:13

Az összefogás az üzenet, mutatott rá a váncsodi polgármester

A településen is megemlékeztek a szabadságharcról.

Pajna Zoltán és Szalay Csaba a Bocskai-szablyával

Forrás: Hbmo.hu

Az egységnek eget rengető ereje van: ez a gondolat szőtte át Váncsodon az ünnepi megemlékezést március 11-én – hívja fel a figyelmet a megyei önkormányzat a honlapján. A tudósítás szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepséget a református templomban tartották, ahol Szalay Csaba polgármester azt mondta, a március ifjaknak különös ereje volt, mely megteremtette a szabadságot. Ezt az erőt úgy hívják – hangsúlyozta –, hogy összefogás. Azokra emlékezünk  – tette hozzá –, akik felismerték az egység eget rengető erejét, ezért éljen bennünk is az a tudat, hogy összefogva nagy eredményeket érhetünk el. 

 

Összecsengett ezekkel a gondolatokkal Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökének beszéde is, aki átnyújtotta Váncsod polgármesterének az összetartó közösséget is szimbolizáló Bocskai-szablyát. Az önkormányzat által készíttetett kardot a megyei településeknek, valamint együttműködő partnereinek adományozza a megyei önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában