Testületi ülés

2022.01.27. 18:02

Új aszfaltos útra is pályáznak Nádudvaron

Az ismét anyai örömök elé néző fogorvost majd’ egy évig helyettesítik.

Helyettesítés lesz az 1. számú, Ady téri fogorvosi körzetben | Fotó: Marján László

Miután „találkozott” a koronavírus omikron-variánsával - pozitív teszt birtokában - enyhe tünetekkel otthonról végezte munkáját a héten Maczik Erika, Nádudvar polgármestere. Ezért a csütörtökön testületi ülésen helyettesítését Réz Szilárd alpolgármester látta el.

 

A képviselők a művelődés központ tanácstermében egyebek mellett jóváhagyták, hogy az 1. számú, Ady téri fogorvosi körzetben praktizáló dr. Haris Fruzsinát - aki férjével együtt harmadik gyermeküket várja - 2022. március 1. és 2023. január 31-e között a Debreceni Egyetemen diplomázott dr. Czimre Tünde fogja helyettesíteni. Ő sem ismeretlen már a nádudvari betegek számára, hiszen korábban is ellátta már hasonló okból e feladatot.

 

Dózsa György útján

 

Hazai támogatási forrásra apellálva a település Dózsa György utcájának útfelújítására ad be pályázatot az önkormányzat. A támogatás mértéke - a lakosságszám alapján - maximum 20 millió forint lehet. A város adóerőképessége alapján a pályázathoz 50 százalék önerőt kell biztosítani. A projekt keretében az utca aszfaltburkolatot kap. A teljes utcaszakasz 401 méter, ebből a tényleges építési hossz 326 méter. A tervezett út a meglévő zúzottkő útalapra, 4 méter szélességben, aszfalt burkolattal épül ki. A burkolat teljes szakaszán 1,50-1,50 m szélességű földpadkát alakítanak ki, így az ún. koronaszélesség egységesen 7 méter lesz. A fejlesztés támogatással érintett összköltsége bruttó 32,4 millió forint.

 

A grémium jóváhagyta még a művelődési központ szervezeti és működési szabályzatát, a polgármester szabadságának ütemezését, az óvoda és a bölcsőde felvételi időpontjait és zárvatartásukat, valamint a roma nemzetiségi önkormányzattal hatályos együttműködési megállapodás felülvizsgálatát végezték el.

 

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában