Figyelem!

2022.01.31. 15:04

Kezdődik a gallyazás Hajdúnánáson, aki magának szeretné intézni, két hétig még jelezheti

Az elmúlt években számos problémát okozott a közterületen lévő fák gallyazása, a zöldhulladék elszállítása. A túl magasra nőtt, a vezetéket veszélyes távolságban megközelítő fák, ágak nem csak üzemzavart, áramkimaradást okozhatnak, amely a lakókörnyezetnek kellemetlenséget jelent, hanem élet- és balesetveszélyt is jelentenek, hívta fel a figyelmet a Hajdúnánás.hu.

 

Mint írják,

aki félti a fáit, és maga intézné a visszavágásokat, annak gyorsan kell lépnie.

A helyi önkormányzat ugyanis január 31-én a középfeszültségű hálózat nyomvonalában kijelöli azon közterületen lévő fákat, melyek magasságuknál fogva kárt okozhatnak, belelógnak a vezetékekbe. Amennyiben a közterületen megjelölt fát az ingatlan tulajdonosa nem szeretné, hogy kivágják, lehetősége nyílik február 15-éig jelezni a Városfejlesztési és Üzemeltetési irodán.

 

Ebben az esetben a gallyazást követően a kérelmezőnek kell gondoskodnia a gallyak elszállításáról. A kivágott fákat az önkormányzat a jövőben olyan fákkal kívánja pótolni, mely magassága nem éri el a vezetékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában