Felújítás

2022.01.03. 10:24

Két debreceni intézményt korszerűsítenek

Modernizálás és bővítés egyaránt szerepel a tervekben.

Forrás: Napló-archív

Közbeszerzési eljárást indított az Immánuel Otthon és Iskola kivitelezési munkáinak elvégzésére a fenntartó Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség, a felhívás a december 29-ei Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona, Általános Iskolája, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája és Készségfejlesztő Iskolája Pacsirta utcai meglévő épületét szükséges felújítani. Az épületgépészeti felújítás keretében a meglévő víz- és csatornahálózat cseréje, fűtéskorszerűsítés és az ezekhez kapcsolódó kiegészítő munkálatok elvégzése a feladat.

 

Burkolatcsere is lesz

 

Az elektromos hálózat felújítása keretében a meglévő erős­áramú és gyengeáramú hálózat cseréje, a villámvédelmi rendszer és az informatikai hálózat felújítása, a tűzjelző rendszer és gépészeti automatika megvalósítása szükséges. Ezen munkálatokat építőmesteri munkák kísérik: burkolat és aljzat bontása és helyreállítása, új burkolat kialakítása, álmennyezet készítése, festési munkák elvégzése, kültéri munkálatok. A felújítással érintett hasznos alapterület mintegy 1300 négyzetméter. Az ajánlatokat január 14-ig várják.

Korszerűsíthetik a debreceni járműipar miatt is fontos Brassai Sámuel Műszaki Technikumot, és ez esetben a bővítés is cél. Látótávolságba érkezett az intézmény felújítása, bővítésének első üteme, miután megjelent a Debreceni Szakképzési Centrum ajánlatkérése a szerdai Közbeszerzési Értesítőben. A beruházás első szakaszában több munka zajlik majd a Gáborjáni Szabó Kálmán utcai iskolaépületben.

 

Új tanműhelyek

 

Így négy tanműhely kialakítása mellett a cél az öltözők, vizesblokkok, tanári szociális helyiségek, raktárak akadálymentesített felújítása. A hozzáépítés (további hat műhely és labor érdekében) a következő fázis feladata lesz. Most az említett helyiségekben válaszfal-átépítés, ajtócserék, új padlóburkolatok lerakása kerülnek napirendre a homlokzati nyílászárók cseréjével, a lapostető szigetelésével, a járdák rendbe hozásával, fűtéskorszerűsítéssel. Minderre 8 hónapja lesz a nyertes kivitelezőnek; az ajánlattételi határidő január 12. A Brassainak a debreceni önkormányzat különösen fontos szerepet szán a járműiparhoz kapcsolódó – duális – képzések terén.

 

RaL 
 

Borítókép: Az Immánuel Otthon nemrég új épülettel gyarapodott, gondozottjai felléptek az átadóünnepségen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában