Megyei forduló

2022.01.31. 10:21

Hajdú-bihari gyerekek is indulhatnak a Magyarság KicsiNagykövete címért

Február 6-ig várják a jelentkezéseket a hazaszeretetre nevelő versenyre.

A szervezők virtuális kalandra is hívják a tanulókat

Forrás: MW-archív

A határon innen és túl élő magyar nemzetiségű gyerekeket szólítja meg a Generációk Találkozása Egyesület és a Jövőt Építők Generációja Egyesület közös programja, a Magyarság KicsiNagykövete. A 10–12 év közötti kisdiákok többfordulós, játékos versenyen ismerhetik meg szülővárosukat, környezetüket, de a feladatok megoldása közben a hazaszeretet, a kultúra, a sport tisztelete és a család fontosságának érzése is elmélyül bennük. Gyökereket kapnak, hogy tudják, honnan jöttek, s legyen hová visszatérniük, és szárnyakat, hogy merjenek nagyot álmodni és megvalósítani azt. A megmérettetés hazánk tizenkilenc megyéjén és a fővároson túl öt határon túli, magyarok lakta régióra, Erdélyre, Kárpátaljára, a Felvidékre, az Őrvidékre és a Délvidékre terjed ki, kapcsolatot teremtve a belföldi és külhoni gyerekek között. 

 

Minőségi idő, együtt 

 

Hajdú-Bihar megyében a program fővédnöke Papp László, Debrecen polgármestere, a megyei mentor pedig Korbeák György önkormányzati képviselő, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője. – Számomra mindig is nagyon fontos volt a mentorálás és a szemléletformálás. 

A Magyarság KicsiNagykövete verseny is segíti a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban

– beszélt a program lényegéről Korbeák György. 

 

Úgy véli, a műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített verseny remek lehetőség arra, hogy a 10–12 éves, 4–6. osztályos diákok összemérjék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el együtt. A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket. – Először a saját megyéjükben versenyeznek, majd minden megye négy legjobbja az országos döntőbe jutva száll versenybe a Magyarország KicsiNagykövete, valamint a magyarság agrár-, kultúra- és sportattaséja címekért. Mindenkit arra biztatok, hogy február 6-ig jelentkezzen erre a felejthetetlen élményre a kicsinagykovet.hu honlapon! – buzdítja a tanulókat a mentor. A programmal országszerte összesen 200 ezer kisdiákot szeretnének megszólítani. Az országos döntő márciusban lesz, melynek fővédnöke Novák Katalin. 

 

KD 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában