Horgászat

2022.01.08. 09:28

Elmondták, milyen halakat tilos hazavinni a látóképi horgásztóból

A szabályokat a megyei horgászszervezetek szövetsége ismertette.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A mai naptól újra lehet területi jegyet váltani a látóképi horgásztóra – tájékoztatott hivatalos oldalán a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége. Bejegyzésükben az új évre vonatkozó legfontosabb szabályokat is ismertették.


A tavon való horgászat egyik feltétele, hogy a horgász rendelkezzen érvényes állami jeggyel és fogási naplóval. Az éjszakai horgászatot pedig április eleje és szeptember vége között engedélyezik. Halmatrac megléte és használata kötelező. Műtárgyak 5 méteres körzetében tartózkodni és horgászni tilos. Horgászni csak partról lehet. Idén a napi kifogható darabszámmal is védett halfajból összesen 30 darab, ezenkívül 20 kilogramm egyéb halat szabad megtartani. Mennyiségi korlátozással is védett halból pedig legfeljebb 2 darab naponta és 6 darab hetente, egyéb halból 2 kilogramm naponta a megtartható mennyiség. Csukát novembertől január végéig, harcsát december elejétől február végéig tilos kifogni és megtartani. Compó és amur kifogása és megtartása tilos. Az általános horgászati tilalmi idő április 12–14. között, június 21–23. között, július 19–21. között, valamint október 2–4. között lesz majd a látóképi horgásztavon.


A legkisebb kifogható és megtartható méret pontyból 35, süllőből 40, csukából 50, balinból 45, kősüllőből 30 centiméter. A ponty, süllő és csuka 6 kilogramm feletti példányait vissza kell engedni.

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában