Járvány

2021.12.11. 15:13

Jut vakcina a rendelőinkbe, az akcióhetek után is oltanak

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal több mint 260 háziorvoshoz szállíttatja ki az oltóanyagot.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Eddig még nem találtak olyan mintát, amely azt támasztaná alá, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron-variánsa – jelentette ki pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa, Kis Zoltán. Az MTI híradása szerint a környező országok jelentéseiből arra lehet következtetni, hogy hamarosan itt is felbukkan az új mutáns. 

A kormány által meghirdetett oltási akció­hét vasárnap véget ér, de a harmadik oltásra Hajdú-Bihar megyében a továbbiakban is lehet regisztrálni. 

A Naplónak Rácz Róbert kormánymegbízott elmondta, hogy továbbra is lehetőség van a vakcina felvételére. 

Rácz Róbert kormánymegbízottForrás: Napló-archív

Három kórházban is 

Ha valaki szeretné felvenni a harmadik oltást, keresse a háziorvosát, mert a kormányhivatal járási népegészségügyi osztályai minden rendelőt megfelelő mennyiségű vakcinával látnak el igény, szándék és kapacitás szerint 

– fogalmazott. Megjegyezte, hogy az oltóanyagot a kormányhivatal szállíttatja házhoz a megye 82 településének 264 háziorvosi rendelőjébe, mindemellett Hajdú-Bihar megye három kórházában: a Kenézyben, a Klinikán és Berettyóújfaluban továbbra is van lehetőség a védőoltás felvételére. 

Az akcióhéten a péntek reggeli adatok szerint már összesen 1 millió 314 ezren vettek fel oltást; az akció december 12-ig, vasárnapig tart, addig lehet előzetes időpontfoglalás nélkül menni az oltópontokra. Hamarosan megnyílik az időpontfoglaló az 5–11 éves gyermekek oltásához is; csak az érvényesített regisztrációval rendelkező szülők fognak tudni időpontot foglalni. Elhunyt 166, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 36 ezer 429-re emelkedett.

 

Egyre több a gyógyult 

 

Megtudtuk azt is, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, a pénteki adatok szerint például 968 ezer 897, az aktív fertőzöttek száma pedig 177 ezer 596; Hajdú-Bihar megyében 442 újabb fertőzöttet regisztráltak, a járvány kezdete óta pedig összesen 65 ezer 84-et – derül ki a koronavirus.gov.hu adataiból. 

 

SZD 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában