Segítség

2021.12.17. 13:29

Jótékonykodott a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara

Az összefogásnak köszönhetően 172 ezer forint gyűlt össze.

Forrás: unideb.hu

Két héten át tartó jótékonysági akciót szervezett a Magyar Speciális Olimpia Szövetség segítésére a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Verzár Frigyes Szakkollégiuma. A kari összefogásnak köszönhetően 172 ezer forint gyűlt össze – írja a hirek.unideb.hu.


Az adománygyűjtés mellett a kezdeményezés célja az volt, hogy szélesebb körben megismertesse a speciális olimpiai mozgalmat és felhívja a figyelmet az értelmi fogyatékkal élőkre, a bennük rejlő képességekre, a tehetségükre.


A jótékonysági akcióban az Egészségügyi Kar számos tanszéke és szervezeti egysége vett részt. – Örömmel és hálával telt szívvel köszönjük mindenkinek, aki az ügy mellé állt. Volt, aki süteménnyel, finomsággal támogatta az akciót, mások a fiatalok mellett vállalt önkéntes tevékenységgel, adománnyal – fogalmazott Jávorné Erdei Renáta, a DE EK Védőnői Módszertani és Prevenciós Tanszékének vezetője, aki a Verzár Frigyes Szakkollégium Igazgatósága nevében december 14-én adta át a jótékonysági kezdeményezés során összegyűlt összeget a Magyar Speciális Olimpia Szövetség képviselőjének, Beik-Sike Ildikó elnökségi tagnak. Az ünnepségen részt vett a szakkollégium hallgatói képviselete, valamint a nyíregyházi ViniBike KSE ifjúsági párosa, Schmied Hanna speciális atléta és Homoki Barbara, a kar védőnő szakos hallgatója. A programot a Verzár Frigyes Szakkollégium hallgatói és a Speciális Olimpia Szövetség helyi atlétái segítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában