Rászoruló gyermekek kapják

2021.12.22. 13:00

Adománygyűjtést szerveztek a hajdúszoboszlói sportegyesületek

Az akcióhoz csatlakozott az önkormányzat is.

Forrás: Tóth Imre

„Tegyük szebbé együtt a szoboszlói gyermekek Karácsonyát!” – ezzel a felhívással indult az az adománygyűjtő kezdeményezés, amelyben végül hat hajdúszoboszlói sportszervezet fogott össze. Az egyesületek mellett Bodó Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár, Czeglédi Gyula polgármester és egyéb magánszemélyek felajánlásai is érkeztek, de nagyvállalatok és önkormányzati intézmények felajánlásai tették teljessé az adományokat. 

A szervezetek képviselői kedden délután másfél millió forint értékben sporteszközöket adtak át a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Központ munkatársainak. Holácsik Marianna, az intézmény vezetője elmondta, hogy ennek a példaértékű felajánlásnak köszönhetően több mint száz gyermek karácsonyát tudják szebbé tenni. Az egyesületek kitűzött célja az volt, hogy a már nem használt, de még jó állapotú sporteszközök és ruhadarabok az ünnepekre a fa alá kerüljenek. 
 

2021-ben a Hajdúszoboszlói Sportegyesület, a Hajdúszoboszlói Árpád Sportegyesület, a Hajdúszoboszlói Tollaslabda Egyesület, a Hercules Sportegyesület, a Hajdúszoboszlói Aero Klub és az Opus Tigáz Hajdúszoboszló először indította el a sporteszközök adományozását a városban. 
Kovács Gergely sportért felelős alpolgármester elmondta: abban bíznak, hogy jövőre többen melléjük állnak és még több gyermeknek tudnak segíteni.

 

Tóth Imre 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában