Adománygyűjtés

2021.12.20. 13:40

A bűnözés és a szegénység ellen is tesznek

Debrecen polgárőrei segítenek a gyűjtés szervezésében, és maguk szállítják ki az adományokat a rászorulóknak.

Forrás: Kiss Annamarie

Második éve szervez adománygyűjtést a rászorulóknak a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért a debreceni Tesco áruházakban. Az áruházlánc biztosítja a helyet az adománygyűjtő pont számára, cserébe a polgárőrök segítik a biztonsági szolgálat munkáját, ellenőrzik a maszkhasználatot, és folyamatos járőrözéssel felügyelik a rendet az áruházon belül és a parkolókban.

Forrás: Kiss Annamarie

– Egyesületünknek nem csupán a rendvédelem és a közbiztonság növelése a feladata, hanem a hátrányos helyzetben lévők megsegítése is. Debrecen utcáit járva ugyanis nap mint nap szembesülünk a nehézségekkel. A tavalyi évben közel száz család jutott tartós élelmiszerhez a kezdeményezésnek köszönhetően. Nemcsak a karácsonyi időszakban tart a gyűjtés, hanem november végétől májusig segíthettek a nehéz sorsú családokon az adakozni vágyók. Jövőre pedig szeretnénk, ha egész évben folyamatosan fogadhatnánk az adományokat, hiszen a rászorulók nemcsak karácsonykor, hanem egész évben rászorulók – mondta Sziklási Péter, a Polgárőr Egyesület elnöke az áruházlánc Kishegyesi úti épületében tartott hétfő délelőtti sajtótájékoztatón. Sziklási Péter hozzátette, a csomagok átlagosan 1500 forintos tartós élelmiszert tartalmaznak, egy család azonban többször is kap egy évben csomagot. A gyűjtésen felül az áruház 70 ezer forint értékű élelemmel járult hozzá az adományozási akcióhoz.

Forrás: Kiss Annamarie

A Napló kérdésére Katona Tünde, az egyesület alelnöke elmondta, szerencsére folyamatosan érkeznek a felajánlások, naponta többször kell üríteni a gyűjtőponton kifejezett ládákat. A polgárőrök saját maguk viszik a rászorulók otthonába az adományokat, és már kedden megkezdik a kiszállításukat. A hátrányos helyzetben lévők mellett a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat is segítik a polgárőrök.

 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában