Hitbéli meggyőződésükről szóltak

2021.12.12. 17:00

A 12 hírnökből hárman Debrecenben találkoztak az örvendezés vasárnapján

Forrás: Kiss Annamarie

A világjárvány kitörése miatt egy évvel el kellett halasztani az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), de Erdő Péter bíboros megbízásából a nehéz és tragédiákkal tűzdelt időszakban is volt tizenkét hírnök, akik mint a XXI. század apostolai, hirdették a katolikus világeseményt. Tizenkét híres, hiteles arc, akik a karantén után körbejárták az országot és lelkesítettek, buzdítottak, nevettettek.


Közülük hárman, Csókay András idegsebész, Lackfi János költő-műfordító, valamint Szikora Róbert zenész vasárnap délután az életükről, a szolgálatukról, a munkájukról, valamint a hitbéli meggyőződésükről beszélgettek Zsuffa Tünde íróval, a NEK sajtófőnökével a debreceni Kölcsey Központban. Az est moderátora elmondta, hogy a kongresszus előtt bármerre jártak az országban a hírnökökkel, mindenhol telt ház fogadta őket.


Az emberek ki vannak éhezve a vallomásokra, az őszinte szóra és a bátorítása 

– magyarázta Zsuffa Tünde.

Fotó: Kiss Annamarie

Az Úr elrendez mindent


Karácsonyhoz közeledve, a harmadik adventi vasárnap Lackfi János, hatgyermekes családapaként megosztotta a közönséggel azt, hogyan telik családjában a várakozás időszaka. Elmondta, hogy egyebek mellett minden nap együtt imádkoznak, bocsánatot kérnek egymástól az év közben elejtett sértésekért, flódnit fogyasztanak, ami éppúgy több rétegű, mint az életünk, illetve hogy egymásnak szeretetleveleket adnak át.


Szikora Róbert, akinek éppen a napokban jelent meg első, vallási vonatkozású lemeze a halottairól is megemlékezik a szeretet ünnepén. Szerinte nem véletlen, hogy a karácsonyt hosszas várakozás és készülődés előzi meg, hiszen mély szakralitás van ebben az ünnepben.

Szikora Róbert | Fotó: Kiss Annamarie


Elveszítette a legkisebbik fiát Csókay András idegsebész, akinek a nevéhez a bangladesi sziámi ikrek szétválasztása is kötődik. A debreceni látogatásán arra emlékeztette a közönséget, hogy az elment gyermekeinket nem kell félteni. Szavai szerint nem értük kell imádkoznunk, hanem inkább kérnünk kell őket, hogy értünk tegyék meg ők azt. Figyelmeztetett, hogy az életünkben a megtérés több lépésben történik meg. Mint mondta, még ha a tragédiák után végtelen fájdalmat, szenvedést is érzünk, az Úr idővel szépen elrendez mindent. Az ellenségszeretetről megjegyezte: Van-e harag a szívedben? Ha nincs, akkor jó úton jársz. 

 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában