Karácsonyi készülődés

2021.11.26. 13:40

Adventi koncertet ad Hajdúböszörményben Palya Bea

A város főterén már felállították a fenyőfát.

Fotó: Önkormányzat

Hajdúböszörmény hagyományához tartozik, hogy az önkormányzat minden évben karácsonyfát állít a város főtérén. Az idei fát november 26-án állították fel, a városházával szemben. A 15 méter magas növényt a Múzeum Presszó ajánlotta fel, és Kiss László szállította a Gombos András utcáról ünnepi helyére. A hivatal Báthory termébe is fát állítanak, amellyel Eszenyi Balázs járult hozzá az ott tartandó rendezvényekhez – olvasható a város honlapján.

Szintén a karácsonyra való készülődés részeként az adventi időszak mind a négy vasárnapján lesz adventi gyertyagyújtás koncertekkel egybekötve.

Az első gyertyagyújtást november 28-án, 16 órától tartják a város adventi koszorújánál, a polgármesteri hivatallal szemben. Az alkalmon ünnepi beszédet mond Kiss Attila polgármester, valamint Loment Péter és Somogyi László református lelkipásztorok. Majd 17 órától adventi koncertet ad Palya Bea énekesnő a Sillye Gábor Művelődési Központ színházteremében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában