szavazásértékelés

2021.11.29. 11:37

A járvány idén még sokakat visszatart a felhőtlen adventi vásározástól

Egy év kimaradt, de idén újra megnyitotta kapuit az adventi vásár Debrecenben.

Fotó: Napló-archív

2020-ban a koronavírus-járvány árnyékában telt az ünnepi időszak, a vásárok megtartására esély sem volt, ebben az évben azonban már nem kell nélkülöznünk őket. Péntek délután a debreceni vásár is megnyitotta kapuit, közel száz bódénál várják az érdeklődőket a vendéglátósok és a vásárosok. Sapkákat, sálakat, különböző kézműves tárgyakat, díszeket, ajándékokat és természetesen a finom falatokat is megtalálják azok, akik látogatást tesznek a belvárosban. Annak érdekében, hogy ne legyen akkora tömeg a főtéren, idén már a Dósa nádor téren, a Csapó, a Rózsa és a Piac utcán is állítottak fel bódékat, így a megszokottnál jóval nagyobb területen nézelődhetnek az emberek.

A Hajdú Online legutóbbi szavazásán arra voltunk kíváncsiak, hogy az olvasóink élnek-e a lehetőséggel, kilátogatnak-e a vásárra vagy idén nem szeretnének elvegyülni a tömegben.

A szavazók negyven százaléka úgy érzi, a covid miatt nem biztonságos emberek közé menni, így most biztosan nem csábulnak el az adventi forgatag láttán.

További huszonhárom százalék szintén nem szeretne kilátogatni a vásárra, ugyanakkor az ünnepi fényeket biztosan nem hagyják ki, mivel az már kötelező programnak számít.

A voksolók tizenkilenc százaléka lát arra esélyt, hogy meleg öltözékbe bújjon, esetleg esernyőt is ragadjon azért, hogy legalább egyen és igyon egy jót a vásárban. A kínálatból szerencsére nincs hiány, többek között kenyérlángost, krumplilángost, kocsonyát és kürtőskalácsot is lehet enni, amit egy pohár forralt borral le is lehet öblíteni.

Az olvasók tizennyolc százalékánál pedig nem is kérdés, hogy kilátogatnak-e vagy sem, hiszen az ünnepi hangulat leginkább vásározás közben éri őket utol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában