közbeszerzés

2021.09.30. 18:03

Roncskocsi, gumiabroncs és építési törmelékek az illegális hulladékok között

A cívisváros közigazgatási területén található ingatlanokon illegálisan elhelyezett különböző hulladékok elszállítása, hulladékkezelésre átadása és dokumentálása érdekében írt ki nyílt, gyorsított közbeszerzési eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal.

20210727 Szeged Szelektív kukák kiürítve a Rókusi körúton, amit körbepakoltak a lomokkal. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Illusztráció / MW-archív

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint a keretszerződést bruttó 45 millió forint keretösszegre alakítják ki. Az elvégzendő feladatok különösen az alábbiak: az ajánlatkérő megrendelésére a megfelelő hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező ajánlattevő a megjelölt helyrajzi számú ingatlanon megjelenik, ahol gondoskodik az ott található hulladék felszedéséről, szelektálásáról, szükség szerinti darabolásáról, a szállítójárművön történő elhelyezésről. A hulladék összegyűjtése és elszállítása az ajánlatkérő által megadott helyrajzi számonként külön-külön történhet, gyűjtőjárat nem alkalmazható.

A hulladék felrakodását követően hulladékmentes felszínt alakít ki. A nyertes ajánlattevő köteles az általa elszállított hulladék kezeléséről a törvény szerint gondoskodni, azaz a felrakodást követően elszállítja a hulladékot ahhoz a gazdálkodó szervezethez, amely az adott hulladék átvételére engedéllyel rendelkezik; az átvevő szervezet pedig kiállítja a hulladék átvételét igazoló dokumentumokat (mérlegjegy, szállítólevél, befogadó nyilatkozat, stb.). A munkálatok befejeztével az elvégzett munkáról, a szolgáltatás teljesítésével érintett helyszínről (a megtisztított területről) fotódokumentációt készít a nyertes ajánlattevő.

Tetemes mennyiség és fajta

A jelenleg ismert hatósági ügyekben egyebek mellett 14 ezer 750 kilogramm lomhulladék, 48 ezer 380 kg kevert építési-bontási hulladék, 27 ezer 380 kg egyéb települési hulladék, továbbá 400 kg fém, 1400 kg hulladékká vált gumiabroncs, 6250 kg kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések, 2550 kg biológiailag lebomló hulladék, valamint tégla, üveg, műanyag, fémkeverék, bitumen, textíliák és 6500 kg hulladékká vált gépjármű is szerepel.

Az ajánlattételi, illetve részvételi jelentkezés határideje 2021. október 11-én jár le.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában