segítő kezek

2021.09.03. 14:12

Motoros találkozón és az állomáson is adhatnak vért a jelentkezők

Sűrűsödnek a Vöröskereszt kitelepült véradásai Hajdú-Bihar megyében, hogy minél kevesebb utazással adhassanak vért a donorok.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

A következő két hétben 14 helyszínre költöztetnek ki véradást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei. Mikor csak tehetik, apróságokkal is megajándékozzák a donorokat, bár vallják, hogy nem lehet kifejezni a véradók segítségének és tettének erkölcsi értékét. A véradó nagy felelősségtudatosságú ember, aki átérzi, milyen fontos, hogy a hazai vérkészletek folyamatosan megfelelő szinten álljanak – olvasható a szervezet közleményében.

Motoros találkozóra invitálják a donorokat a vöröskeresztesek Biharnagybajomban, a művelődési házba szeptember 4-én. Két nappal később a Hajdúböszörményben élők a Sillye Gábor Művelődési Központban nyújthatják véradásra karjukat.

A megyeközpontban tartja a menetrendet a hóeleji MÁV-véradás: szeptember 7-én a debreceni Nagyállomás Kultúrvárójában várják a donorokat, akik kávékártyát és vásárlási kedvezménykupont kapnak.

Apró kedvességek várják a jótevőket a Berettyóújfalu környéki véradásokon: Szentpéterszegen szendvics és tea, Váncsodon mintalekvár, Berettyóújfaluban és Nyírábrányban kupon és apró ajándék.

Hajdúszoboszlón szeptember 13-án két véradás közt választhatnak a vendégek és az ott lakók; a közelben lévő Hajdúszováton élőknek nem kell beutazniuk a fürdővárosba ahhoz, hogy csatlakozzanak a donorok hőstettéhez, hiszen művelődési házukba szeptember 16-án költözik ki a Vöröskereszt.

Nem kell mozdulniuk az Újtikoson és Tiszagyulaházán élőknek sem, hiszen szeptember 17-én mind a két településre kiszervezik a véradást a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai. Hajdúnánás központjában, a művelődési házban szeptember 14-én adhatnak vért a segítő szándékú emberek.

Száz véradás

Egy hét, egy város, két századik véradás: Hajdúszoboszlón ketten is elérték ezt a tiszteletre méltó számot a napokban. Hétfőn Molnár Sándor, csütörtökön Karácsony Béla nyújtotta századszor segítő karját, és lett 300 ismeretlen embertársa megsegítője vagy megmentője. A fürdővárosban mások is komolyan vették a vérkészletek szinten tartását: augusztus 30-án 60-an jelentkeztek a Kovács Máté Művelődési Központba kitelepült vöröskeresztes alkalomra, csütörtökön 25-en.

A véradások pontos helyét és idejét ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában